«Тайм-аут на районі»: як волинський спорт «відходив» від свят

19 Січня 2018, 13:47
У «Волині» розповідали про чергові зміни у клубі 4309
У «Волині» розповідали про чергові зміни у клубі

«Волинь» у якості головного ньюзмейкера, успіх наших волейболісток, розпал баскетбольних та футзальних обласних баталій – після невеличкої «відпустки» традиційна рубрика згадує головні спортивні події тижня, що минув.

Реформи, зміни та нове життя головного футбольного клубу нашого краю не залишалися без уваги пересічного волинянина ще у грудні. А після Нового року, як і обіцяли у команді, події розвиваються ще більш бурхливо. Ми уже писали про повернення рідного для «Волині» Олега Герасимюка та підписання Андрія Яковлєва, а днями клуб зібрав прес-конференцію, на якій головний тренер команди Віктор Богатир та спортивний директор Валентин Кошельник відповіли представникам ЗМІ та фанам на усі життєво важливі запитання.

Тепер можна бути упевненим: зміни у «Волині» торкнулися не лише структури та кадрів – очікується просування й в інфраструктурному плані, адже керівництво планує десь оновити, десь покращити, а десь і побудувати нові бази для підготовки футболістів.

Утім, не лише головна команда «червоно-білих» звертала на себе увагу протягом останнього тижня. 12-14 січня на прекрасних манежах Латвії за призи турніру «Riga Cup» змагалися юні таланти «Волині» 2005 року народження. Вийшло у команди Романа Степанова дуже навіть непогано – шосте місце з шістнадцяти команд-учасниць на турнірі, де брали участь академії таких команд, як «Бірмінгем» чи «Зеніт», можна назвати справжнім успіхом. Більша кількість саме таких змагань може як слід загартувати хлопців до участі у дитячо-юнацькій футбольній лізі, де вони дебютуватимуть уже восени.

Команда «Волинь U-13» успішно виступила на міжнародних змаганнях у Латвії
Команда «Волинь U-13» успішно виступила на міжнародних змаганнях у Латвії

 

Не відставали від «старших братів» і волинські футзалісти, які уже встигли відновити сезон та провести матчі чергового туру обласної першості. Вийшло на диво цікаво та видовищно: в усіх поєдинках Суперліги команди-переможці мали лише мінімальну перевагу над опонентами, а у нижчих дивізіонах команди феєрили неймовірними «камбеками», здобуваючи важкі вольові перемоги.

Уже цього уік-енду любителі футзалу чекають на битву лідерів елітного дивізіону чемпіонату області – «Надії» та «Ковеля-Волині». Цей поєдинок багато в чому може визначити долю регулярної першості Суперліги. Разом з тим, добряче «рубатимуться» на майданчиках «Арени-Спорт» і учасники інших ліг.

А розпочинався футзальний рік святковими подіями – «Різдвяною колядою» та Різдвяним кубком ФК «Адреналін». Особливі емоції вирували на дитячих баталіях другого вищезгаданого турніру. Інтриги ж було більш ніж достатньо: недарма у кожній з вікових категорій перемогли команди з різних міст, областей та навіть країн.

Із максимальним результатом у кишені – до таких показників на міжнародних змаганнях різні жіночі волейбольні збірні України привчили уболівальників ще торік. Ось і зараз дівчата не відставали – під керівництвом Богуслава Галицького та за участі лучанок Вікторії Даньчак та Наталії Ксендзук вони впевнено пройшли перший етап відбору до чемпіонату Європи серед волейболісток віком до 19 років. Тож, на чергові матчі Суперліги проти «Сєвєродончанки» наша рідна команда виходитиме з хорошим настроєм.

Магічні «ритуали» та хороший настрій - так волейболістки «Волині-Університету» підходять до матчу проти «Сєвєродончанки»
Магічні «ритуали» та хороший настрій - так волейболістки «Волині-Університету» підходять до матчу проти «Сєвєродончанки»

 

Емоції та пристрасті вирували й у волинському баскетболі, який «увійшов у рік» матчами Аматорської ліги Луцька. Поєдинки «Університету» проти «Чаклунів», а також «ЛНТУ» проти інших лідерів першості з «Володимирівки» стали справжньою окрасою насиченої ігрової суботи. Крім того, зіграли свої перші матчі у турнірі його новачки – «Камінь-Каширський» та «Турійські тури». Тож тепер АБЛ-2018 готується до справжнього розпалу боротьби між усіма десятьма командами-учасницями першості.

Наступний тиждень точно не відставатиме за інтенсивністю новин від попереднього. Луцька «Волинь» «годуватиме» уболівальників новинами з тренувального збору на Київщині, красуні-волейболістки знову тішитимуть очі глядачів у Новому році матчами Суперліги, а футзал – заманюватиме уболівальника новими інтригами та цікавими результатами. Тому вже за тиждень чекайте на чергову порцію спортивних підсумків на «Районі».

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром