«Луцьктеплу» припинять постачання газу

08 Лютого 2016, 17:31
2063

Через заборгованість перед «Волиньгазом» «Луцьктеплу» уже сьогодні обмежують газопостачання шляхом поступового відключення котлів на котельнях.

Про це стало відомо у понеділок, 8 лютого під час засідання тимчасової контрольної комісії міської ради з вивчення проблем діяльності ДКП «Луцьктепло».

Директор підприємства Юрій Паращій зауважив, що повідомили про це рішення раніше, проте казали, що до 8 лютого можуть почекати. Зараз на рахунку «Луцьктепла» коштів для погашення боргу немає.

У прес-службі «Волиньгазу» повідомили, що у зв’язку із невиконанням умов договору розподілу природного газу та несплатою заборгованості, сьогодні, 8 лютого, ПАТ «Волиньгаз» уже розпочав роботи із обмеження газопостачання для ДКП «Луцьктепло».

Як повідомляли раніше, із початку року луцькі тепловики заборгували ПАТ «Волиньгаз» за розподіл природного газу 22 мільйони гривень. Окрім того, ця установа, єдина із усіх підприємств теплокомуненерго області, яка не сплатила навіть найменшої частки заборгованості та не проводить жодних дій задля вирішення проблеми.

«Відповідно до Кодексу газорозподільних систем, оператор газорозподільних мереж області «Волиньгаз» повинен припинити розподіл природного газу споживачу у разі несвоєчасної або неповної оплати послуг за договором. Вранці 8 лютого ПАТ «Волиньгаз» розпочав обмеження газопостачання підприємству шляхом поступового відключення котлів на котельнях», – повідомив заступник голови правління з обліку та балансів ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Такий вимушений крок із обмеження газопостачання може призвести до серйозних наслідків, як технологічних, так і соціальних, адже «Луцьктепло» надає послуги із централізованого опалення та постачання гарячої води десятками тисяч сімей лучан. Враховуючи соціальну важливість забезпечення мешканців обласного центру тепловою енергією, ПАТ «Волиньгаз» вкотре наголошує на необхідності погашення існуючої заборгованості за розподіл природного газу.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром