У Луцькій громаді перевірили готовність укриттів в садочках та школах

09 Серпня 2022, 16:04
Укриття 2964
Укриття

У Луцькій громаді провели перевірку готовності укриттів в садочках та школах.

Про це повідомив міський голова Луцька Ігор Поліщук.

В підвалах, де розміщені укриття, підрядники та працівники закладів прибирають все зайве, білять стіни, встановлюють освітлення, готують кімнати для санвузлів, там де це можливо, а там де ні – встановлюють біотуалети або мобільні туалети, облаштовують додаткову вентиляцію за необхідності.

«Докладаємо максимум зусиль, щоб всі укриття були комфортні, освітлені, мали лавки або стільчики, за можливості парти, питну воду, санвузол, інтернет. Проводимо повний комплекс робіт, щоб дітям, особливо найменшим, було якомога зручніше перебувати там під час повітряної тривоги», – йдеться в повідомленні.

На облаштування укриттів виділили близько двох мільйонів гривень і за необхідністю додаткові роботи будуть дофінансовувати. Тож абсолютна більшість шкіл і дитсадків до першого вересня матимуть повністю готові приміщення.

Роботи в усіх укриттях закладів освіти мають завершити до кінця серпня. Їх остаточну відповідність вимогам чинного законодавства перевірятиме спеціальна комісія, в яку окрім працівників міської ради входять представник ДСНС, Держпродспоживслужби та поліції.

Лише три школи Луцької громади в сільській місцевості не мають поблизу місця укриття. Учням цих навчальних закладів  запропонують відвідувати іншу школу, куди довозитимуть шкільним автобусом.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром