Акторка з Харкова навчає дітей-переселенців у луцькому Палаці культури

07 Серпня 2022, 14:34
Алла Скрипічук 1458
Алла Скрипічук

До 24 лютого акторка драмтеатру і кіно Алла Скрипічук викладала акторську майстерність у Харківській приватній школі.

Працювала з дітьми. Нині тимчасово оселилася в Луцьку. Тут на волонтерських засадах доєдналася до театрального гуртка «Бешкетники», що діє у луцькому палаці культури. Про це пише Суспільне.

Жінка розповіла, як виїздила під обстрілами з рідного Харкова та дісталась на Волинь.

У перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну жінка разом з мамоною, сусідкою, собакою та кішкою ховались в укритті Харківського метро. Ніч провели у машині. Потім вирішили ночувати вдома.

«Спали у гардеробній, ванній кімнаті, потім перейшли до ліфтової кімнати у під'їзд», – розповідає Алла Скрипічук.

8 березня родина зрозуміла, що залишатися під обстрілами небезпечно, та вирішили евакуйовуватись з міста. Їхали переповненим поїздом, лежачи на третіх поличках.

«Нам навіть провідник не міг сказати, куди ми їдемо. Так дісталися до Львова», – розповідає переселенка.

У Луцьку жили знайомі, у яких родина жила, поки шукала квартиру. Тут жінка почала шукати роботу, адже сім років у Харкові викладала акторську майстерність дітям. Так потрапила до палацу культури міста Луцька.

«Перше моє заняття, коли сюди прийшла, я сказала, хто я така, що я з Харкова. Усі діти: я теж, я теж. Так і працюю з дітьми-переселенцями», – говорить Алла Скрипічук.

Поки Алла Скрипічук присвячує себе викладацькій справі та мріє про повернення до Харкова тоді, коли небо знову стане мирним.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром