Митці не знаходять порозуміння з міським управлінням культури

08 Лютого 2016, 14:58
1819

Мистецькі та громадські діячі міста сподіваються на ефективнішу співпрацю та управлінням культури Луцька.

Голова Волинського туристичного клубу «Ми» Руслана Мельник розповіла, що доволі часто порозумітися з начальником управління культури міста важко. Натомість безліч культурних заходів, які є важливими для міста, залишаються без уваги та фінансової підтримки управління.

Зі слів керівника клубу, під час проведення культурно-мистецьких заходів з власної ініціативи молодіжна громадська організація Волинський туристичний клуб «Ми» неодноразово стикалася з проблемами під час діалогу з міським управлінням культури, зокрема з його  начальником Тетяною Гнатів.

Руслана Мельник вважає, що в управлінні відбулося повне відгалуження від людей культурно-мистецького сектору. Зкрема вже два роки не виділяють гроші на проведення туристичного аматорського фестивалю авторської пісні, фото і кіно «Вітрила пригод». У 2014 році фестиваль дозволи провести у приміщенні клубу «Патріот Батьківщини». А у 2015 році начальник управління культури Тетяна Гнатів порадила взагалі не запрошувати учасників з інших регіонів, аби не довелося шукати гроші на їхнє проживання та харчування. Вирішити проблему вдалося тільки після розмови з міським головою.

«Довелося здійснити візит до міського голови, звичайно, там нам пішли назустріч. Але чому Тетяна Гнатів цього не зробила, адже це її повноваження», – зазначає Руслана Мельник.

Подібні інциденти, за словами керівника клубу «Ми», стаються доволі часто,  що свідчить про небажання управління співпрацювати з луцькими митцями.

Вирішення такої проблеми Руслана Мельник бачить у «створенні культурно-мистецького напрямку та фонду для опіки проектів та ідей митців у громадській раді при міському голові».

Голова клубу «Ми» також сподівається, що управління культури все ж таки зважатиме на пропозиції та зауваження митців.  Адже усі вони працюють задля збагачення та урізноманітнення культурного життя міста.

«Хочеться вірити, що Тетяна Федорівна все-таки збереться з силами та зробить перший крок,  щоб розтопити лід цього культурно-мистецького  провалля і налагодить якісну співпрацю з митцями Луцька, які завжди до цього готові, але за умови адекватного та мудрого чиновницького і бюрократичного підходу», – зазначила Руслана Мельник. 

 


 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром