Збирають гроші на ЗСУ: у Лищі три дні працював дитячий блокпост

03 Серпня 2022, 17:38
Дитячий блокпост 1822
Дитячий блокпост

У селі Лище, що в Підгайцівській громаді Луцького району, діти організували свій блокпост, де збирали кошти на потреби ЗСУ.

Про це йдеться на сайті Підгайцівської сільської ради.

Зібрані за три дні кошти діти передали волонтеру Тарасу Кравчуку на авто для військових.

Історію про малих патріотів розповів заступник Підгайцівського сільського голови Валентин Приходько. З його слів, хлоп'ята зупинили його напередодні й після традиційного «слова-пароль», розповіли на що збирають гроші, але бідкалися через кого передати їх військовим.

Тож наступного оразу на блокпост пан Валентин приїхав не сам, а з волонтером Тарасом Кравчуком. Він ініціював волонтерську групу «З рук в руки», яка кілька місяців возить на передову передачі військовим. Через нього вже неодноразово передавали необхідне односельцям-воїнам на фронт.

Даринка Плисюк, її брат Максим та друг Роман Слюсар передали Тарасу Кравчуку зібрані за кілька днів 2 285 гривень та 20 злотих.

Волонтер саме збирався оголосити збір коштів на авто для 63-ї бригади 107 батальйону. Тож внесок лищенських дітей стане стартом нового збору на «залізного коня» для військових.

Волонтер розповів, що окрім доставки вантажів у східні регіони, вони вже придбали та передали військовим дві автівки, два тепловізори та забезпечили цілий підрозділ снайперів кікіморами. Тож внесок лищенських дітей стане стартом нового збору на авто для військових.

Валентин Приходько подякував батькам, що виховують справжніх патріотів  та усім небайдужим громадянам, які не пошкодували кілька гривень на гарну справу.

Роботу дитячого блокпоста заступник сільського голови  закрив, виплативши «добові» морозивом і смаколиками. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39