У Луцьку малозабезпечені та родини військових отримують дрова для опалення

03 Серпня 2022, 10:55
Дрова 2092
Дрова

Для малозабезпечених сімей та родин військових у Луцьку готують безплатні дрова, заготовлені з аварійних дерев.

Про це пише Суспільне.

«У Луцьку малозабезпечені сім'ї та родини військовослужбовців почали отримувати безплатні дрова, заготовлені з аварійних дерев», – розповів майстер комунального підприємства «Парки та сквери» Тарас Обозовський.

Усього комунальники мають заготовити 205 кубометрів деревини: по вантажівці дров для 41 сім'ї. 

«Поступив новий список. Будемо розвозити по п'ять кубів кожному – це ціла машина», – каже майстер.

Дерева зрізали біля річки Сапалаївка, що неподалік міської дитячої залізниці. Деревину розпиляли на колоди 40-50 сантиметрів і склали у вантажівку, після чого розвезли за адресами.

«На даній ділянці проводяться роботи з видалення дерев аварійних, які були повалені під час буревію. Це є канадський клен. Вони вже старі дерева. Складено акт огляду, видано ордер на їх видалення», – говорить майстер комунального підприємства.

Заготовлену вантажівку деревини комунальники привезли на вулицю Теремнівську, де проживає лучанка Світлана Стельмащук. Її син та чоловік несуть службу у війську: Стельмащук старший з перших днів повномасштабної війни – в теробороні на кордоні з Білоруссю, а молодший з 2015-го року у лавах Національної гвардії.

«В нього ще, напевно за два тижні до війни рюкзак був готовий. Добре, що є брат. Допоможе поносити, порубати. Ця машина дров, навіть на зиму її малувато. Ще одну купляємо на зиму», – каже жінка.

За вказівкою чоловіка, розповіла Світлана Стельмащук, одну машину дров заготовила на початку літа. З її слів, зараз деревина дуже здорожчала: «9 тисяч гривень машина дров коштує. Минулого року було 6,5 тисяч гривень».

Дрова для ще 40 родин, додав майстер комунального підприємства Тарас Обозовський, розвезуть до початку опалювального сезону.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром