Шопена-Огієнка: зловмисників, які розбили меморіальні дошки, поки не знайшли

08 Лютого 2016, 12:24
2361

Правоохоронці розшукують хуліганів, які зруйнували дошки на стелі Героям Радянського Союзу.

«Особи зловмисників поки не встановлені. Відомості за цим фактом внесено до журналу Єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні провадження та інші події. Наразі вирішують питання про відкриття кримінального провадження», – повідомили Район.Луцьк у прес-службі обласного управління поліції.

Стела перебуває на балансі міського житлово-комунального господарства. Директор департаменту ЖКГ міськради Іван Кубіцький зауважив, що про це хуліганство дізнався вранці зі ЗМІ і поки йому складно прокоментувати ситуацію.

«Знаю напевне, що згідно з рішенням, цей комплекс планували передати до музею Вітчизняної війни. Всі інші обставини зараз буду з’ясовувати», – зазначив Іван Кубіцький.

Нагадаємо, що у неділю, 7 лютого невідомі зловмисники пошкодили меморіальні дошки на розі вулиць Огієнка та Шопена. Зокрема розбили табличку з написом «Герої Радянського Союзу, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни, у 1941-1945 р.р. на Волині, іменами яких названі вулиці нашого міста», а також дошку із зображенням радянської зірки.

До слова, не так давно навколо меморіальної стели розгорівся скандал.  11 листопада 2015 року у ЗМІ з’явилася інформація про демонтаж табличок та стели цілком нібито через те, що вона заважала будівництву ЖК «Центральний» й там планували облаштувати прибудинкову територію. Це викликало бурхливу реакцію серед жителів міста.

Після скандалу навколо демонтажу меморіального комплексу зі стелами Героїв Радянського Союзу біля ЖК «Центральний», що на розі вулиць Огієнка та Шопена, робітники фірми-замовника повернула на місце зняті для перевезення символіку та пам’ятні барельєфи.

1

1

1

1
Такий вигляд дошка мала до того, як була зруйнована
Такий вигляд дошка мала до того, як була зруйнована

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром