В очікуванні битви титанів: анонс футзального уік-енду в Луцьку

17 Січня 2018, 15:31
Гравці «Ковеля-Волині» уже перемагали «Надію» цього сезону - на стадії кваліфікації чемпіонату Волині 2820 Джерело: АМФВ
Гравці «Ковеля-Волині» уже перемагали «Надію» цього сезону - на стадії кваліфікації чемпіонату Волині

Чинні аматорські чемпіони Волині та України з «Надії» готуються до зустрічі з непереможним досі «Ковелем-Волинню», однак і без головного десерту поціновувачам футзалу вихідні підготували чимало «смачних страв».

Звичайно ж, головна увага уболівальників буде прикута до зустрічі лідерів Суперліги. Якщо минулого сезону шальки терезів ще до гри дещо схилялися на користь команди з Локачинського району, то цього сезону оновлений (а якщо бути точнішим – об’єднаний) «Ковель-Волинь» виглядає справжньою непереможною машиною. До слова, якраз у кваліфікації до обласної першості колектив із залізничного міста не залишив титулованій «Надії» жодних шансів, святкувавши переконливий успіх – 4:0. Чи зможуть хлопці, які останньої суботи виграли два важливі поєдинки протягом одного вечора, отримати сатисфакцію за ту поразку? Дізнаємося уже 20 січня. Початок гри – о 17:30.

Читайте також: Під знаком інтриг: огляд першого футзального уік-енду року на Волині

Інша команда із села Хорів з однойменною назвою одразу після «старших братів» змагатиметься з луцьким «Брендом». Хоч і без травмованого Назарія Бугайчука, але учасники останнього Елітного фіналу АФЛУ у попередньому турі нарешті скуштували на смак перемогу в обласній Суперлізі, здобувши вольову «вікторію» над «Торпедо». Тож їх колегам по весні (а «Хорів» також брав участь у «Елітці») легко у суботу точно не буде. А от «Камаз-Агро» намагатиметься як мінімум втримати третю сходинку турнірної таблиці найвищого за рангом дивізіону. Суперники не з легких: «ЛСТМ» попри свою «футбольність» уже давно довів, що не визнає ніяких авторитетів. Починатиме суперліговий марафон суботи «Волиньагротех», у матчі проти якого «Торпедо» намагатиметься нарешті взяти свої перші очки у регулярному чемпіонаті цього сезону.

Три дуже цікавих протистояння чекатимуть на глядачів у Вищій лізі. По-перше, між собою змагатимуться двоє луцьких учасників півфіналу Кубка Волині – «Мідас» та «Динамо». Торік вони видали справжній трилер у півфінальній серії Першої ліги, де гору після поразки у першому матчі таки взяли «динамівці». Тепер для успіху та збереження максимальної кількості очок у них буде лише один поєдинок. За прикладом луцьких колективів своє дербі зіграють горохівські «Кураж» та «Агропродукт». «Червоно-чорні» нарешті перервали смугу невдач у попередньому турі, тож Петру Назаруку та компанії у звітному протистоянні буде дуже важко. Ну а ківерцівський «Колос» спробує повернутися на шлях перемог у поєдинку проти «Екоресурсів».

Гравці горохівського «Куража, схоже, повернулися на переможний шлях у Вищій лізі
Гравці горохівського «Куража, схоже, повернулися на переможний шлях у Вищій лізі

 

Давид проти Голіафа – такий біблійний мотив можна використати напередодні поєдинку «Фіміама», який дивом не набрав перші очки у попередньому турі, та «Ласки», яка попри нічию втрималась на лідерських позиціях у дивізіоні. Чи не головна увага буде прикута до команд, які найбільше здивували останніми вихідними: «ТТІ Шахтаря», який не залишив шансів лідерам чемпіонату після двох турів та «прибрав до рук» той самий трон турнірної таблиці, та авторів нереального «камбеку» з «Вікторії». «Агромат» спробує реабілітуватися за осічку в матчі проти «Юності», а «Neris-Авангард» – продовжити переможний шлях у грі проти «міцних горішків» з «Олики».

«Стелла» вийде на четвертий тур чемпіонату в якості одноосібного лідера Другої ліги, а суперники з «Сахарадо» спробують позбавити «чорно-жовтих» такого статусу. Античне протистояння «Олімпії» та «Олімпа» у першому раунді Кубка АМФВ принесло забиті голи лише у серії пенальті, тож буде цікаво, як номінальні гості зіграють тепер, після перших набраних очок та ледь не вирваної перемоги у минулому турі. «Мар’янівка» після чергового успіху спробує повторити досягнення у матчі проти «Модерн-Експо», а «Топільно» – обіграти «Теремно хліб».

Хто проти «Рятівника»? Поки що сезон Третьої ліги чемпіонату Волині проходить під таким девізом. Рятувальники виграли усі три перші тури і мають хороші шанси закріпити успіх у матчі проти «Joma-Луцьк», яким відкриватимуть суботню програму із самого ранку. Це ще мало б бути своєрідною помстою представникам відомого спортивного бренда за поразку в кваліфікації до чемпіонату (1:2). «Приват» та «Радивилівмолоко» також мають незавершену справу після протистояння на відбірному етапі (2:2). «Респект» та «Акцент» у очному поєдинку вирішуватимуть, хто з них продовжить погоню за «Рятівником» у турнірній таблиці, а «Бережанка» після першої перемоги у чемпіонаті зустрінеться з «KroshuStarsLutsk».

«Ласка-2» і «Волинь-АТО» поки йдуть без втрат у Четвертій лізі. Утім, наступного туру на них чекають серйозні суперники – «Шігірюм» та «Горохів-Юніор» і самі не проти поборотися за медалі регулярної першості свого дивізіону. «ПІК-БУД» після вимученої без запасних «вікторії» у минулому турі сподіватимуться на кращу явку партнерів на гру з цуманським «Атлетіком», а «West Side» намагатиметься набрати перші залікові пункти після протистояння з «Луцьктеплом». «Духче» має усі шанси зберегти одноосібне лідерство у П’ятій лізі, адже зустрічатиметься з поки що останньою командою таблиці – «Юністю» з Переспи. «Горохів» та «Торчин» уже готові наздогнати вищезгаданих лідерів у рейтингу свого дивізіону, граючи проти «Татрафану» та «Острожця» відповідно. Юнаки з «Волині U-16» намагатимуться уперше в сезоні перемогти у поєдинку з «Колосом-2».

Альберт Шахов та його «ПІК-БУД» продовжуватимуть погоню за лідерами Четвертої ліги
Альберт Шахов та його «ПІК-БУД» продовжуватимуть погоню за лідерами Четвертої ліги

 

У першості серед ветеранів цього тижня відпочиватиме «Комфорт-Сервіс», тож кожен із чотирьох конкурентів по турнірній таблиці має шанс захопити лідерство у ній за підсумками першого кола змагань. Найкращі можливості для цього – у гравців «Володимирівки» та «КС-Ветерана», які гратимуть проти «Ярда» та «Метеора» відповідно. Тріумфатори гольової перестрілки попереднього туру із «Зимного» також розраховуватимуть на тріумф у поєдинку проти «ДжеРоста».

Не менш цікаві вихідні чекають на дитячі змагання. У категорії U-7 сезон нарешті перейде до Кубка Волині. Цього разу «Олімпія» та «Юніор-Мідас», які були основними конкурентами за корону чемпіонату, гратимуть з різними суперниками – «Лаккі Тім» та «Універсалом» відповідно. Серед 9-річних юнаків відбудеться останній тур першості, хоча чемпіоном цих змагань уже стали хлопчаки з «Мідас-Юніора». А от за друге місце буде заочна боротьба: «Олімпія» після поразки від «Мідаса» не лише втратила шанси на чемпіонство, а й пропустила уперед «ДЮСШ №2», якій тепер перемога в останньому турі над «Адреналіном-09» забезпечить підсумкове «срібло» першості.

У віковій категорії до 11 років цими вихідними може змінитися лідер турнірної таблиці: представники Маневиьцокї ДЮСШ свій матч гратимуть пізніше, а на першу сходинку має шанси вирватися «Волинь-08», яка зустрічатиметься з «Мідас-Юніором». А серед 13-річних повернути одноосібне панування спробує команда «ДЮСШ №2-05», яка гратиме проти на рік молодших одноклубників.

Загалом, як завжди, на «Арені Спорт» наприкінці тижня подивитися буде на що. Тому не зволікаймо та приходимо підтримувати улюблені команди чи просто насолоджуватися перипетіями на майданчиках, аби пересвідчитися, що футзал – це дійсно модно!

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром