Нещепленим дітям дорога до шкіл буде закрита

17 Січня 2018, 14:07
Немає щеплення - немає навчання 1739
Немає щеплення - немає навчання

Наступного року «первачкив», які не мають щеплень, на навчання до шкіл в обласному центрі не прийматимуть.

Про це заявила Зіновія Лещенко – керівник управління освіти Луцькради, повідомив сайт Конкурент.

У дитячі садки міста малюків, які не мають довідки про щеплення, вже не беруть, а з початку наступного навчального року дітей, яких батьки вирішили «захистити» від щеплень, не будуть приймати й у школи. 

Втім, учні, які не мають щеплень, але вже прийняті на навчання, продовжуть ходити до школи – адже освітяни не можуть позбавити їх цього права. Натомість педагоги і дирекція навчальних закладів проводять посилену превентивну, роз'яснювальну роботу з батьками таких школярів, їх переконують у тому, що робити щеплення – обов'язково.

Нагадаємо, у листопаді минулого року в школі №25 був зафіксований спалах небезпечної хвороби. Тоді на кір захворіло п'ятнадцять учнів, які навчались у початкових класах. Одинадцять з них були нещепленими. Тоді у навчальному закладі навіть розгорнули тимчасовий пункт щеплень для проведення вакцинації від кору усім нещепленим дітям. Більше сотні дітей тоді були вакциновані.

Втім, ситуація з протидією масовим захворюванням у Луцьку залишається нестабільною.

Так, виконуюча обов'язки директора обласного лабораторного центру Наталія Янко повідомила, що у віковій категорії дітей від 2-х років щеплено трохи більше половини, а серед старших 7 років – менше чверті отримали чергове щеплення.

Вона підкреслила, що ситуація зі спалахом кору була прогнозованою, адже це – хвороба, якою хворіють усі, хто своєчасно не отримав щеплення від неї, і це потрібно розуміти, в першу чергу, батькам.

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром