У Луцькій дитячій поліклініці надають харчування, ліки та засоби гігієни для переселенців з дітьми

26 Липня 2022, 09:53
Засоби гігієни 1975
Засоби гігієни

Переселенці можуть отримати допомогу у вигляді засобів гігієни, дитячого харчування та ліків у Луцькій міській дитячій поліклініці, де діє волонтерський центр допомоги.

Про це пише Суспільне.

«За направленням лікаря тут отримують засоби гігієни, дитяче харчування та ліки», — розповіла завідувачка пункту допомоги Вікторія Якимчук.

Щодня за допомогою приходить 20 переселенців.

Речі та ліки надходять із центрального міського волонтерського пункту і від дитячого фонду ЮНІСЕФ, – розповіла директорка Луцької дитячої поліклініки Оксана Лєщинська. З її слів, таку допомогу люди можуть отримати раз в місяць, маючи направлення лікаря-педіатра.

Переселенка Віра з Херсону. Нині вона живе у селищі Торчин, поблизу Луцька та виховує двох однорічних двійнят. Каже, що з рідного міста виїжджали у перший день повномасштабного вторгнення Росії. Спочатку жили в батьків за 160 кілометрів від Херсону, потім переїхали до бабусі на Волинь.

«Наша квартира в Херсоні поки ціла, ми дуже раді, а в батьків у селі 10% лишилося вцілілого, школи немає, садка немає, магазинів немає. Вчора (ред. – 24 липня) дивилася останні новини, то вже й церкву зруйнували. Тому зимувати, певно, будемо тут», – розповідає переселенка.

З 24 лютого дитячу міську поліклініку відвідали приблизно п'яти тисяч переселенців, — розповіла директорка медзакладу Оксана Лєщинська. Каже: багато людей соромляться отримувати допомогу, втім, пропонують і харчі, і підгузки, і засоби гігієни усім.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром