Побив себе сам, а помер від хворої печінки: «свіжі» висновки по смерті в’язня в луцькому СІЗО

16 Січня 2018, 23:18
Луцьке СІЗО 2603
Луцьке СІЗО

По смерті Дмитра  Листовничого в луцькому СІЗО з’явилися нові висновки судмедекспертизи.

За версією волинських прокурорів 25-річний в’язень, якого на півроку посадили в слідчий ізолятор за крадіжку в магазині, помер від хворої печінки. А численні ушкодження на тілі не мають ніби ніякого відношення до смерті. І у зв’язку з цим ніхто не розслідує, де на тілі в’язня взялися такі страшні травми, – про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Експерти вже вдруге мізкують над цим документом судмедекспертизи, адже вперше висновки прокуратура направила на доопрацювання. Проте ситуація не дуже змінилася. І знову ж таки, судмедексперти підтвердили свою попередню версію: природна смерть, а травми чоловік наніс собі сам.

Варто додати, що прокуратура не дозволяє видати сім’ї загиблого висновки на руки. Не показують, адже це таємниця досудового розслідування.

Та через деякий час висновки таки показали матері померлого в СІЗО.

Михайло Колєсов додав, що оскаржувати висновки не буде, адже в тих лікарів за плечима 20 років стажу. Та відверто заявляє, що доводити вбивство в суді теж не буде. Каже, що це не так просто довести, адже не було ніяких свідків.

А також вияснили, що журналістам представили не ту камеру, де помер Дмитро Листовничий. Як стверджують родичі загиблого, що перед тим, як видати тіло, їм показали дві світлини, які зробили після смерті. Щоправда, на цих фото на чоловікові не було жодних синців, і лежав загиблий у великій камері. Та начальник СІЗО Сергій Киреєв демонстрував представникам ЗМІ зовсім не ту картину, а лише одиничний бокс.

Про дірку в голові роз’яснюють, що таким чином під час судмедекспертизи відкривали черепну коробку.

Прокурор зазначив, що головні претензії за смерть в’язня до лікарів, та й то не до тих, що працюють у СІЗО, а до медиків Володимир-Волинської лікарні, у якій в’язень проходив медогляд перед прибуттям у слідчий ізолятор.

Мовляв , ті недоглянули, що чоловік по стану здоров’я не міг відбувати термін покарання.

Нагадаємо, 25-річний Дмитро потрапив у СІЗО 19 жовтня, а 22 жовтня помер.

Як розповідає керівництво СІЗО чоловіка закрили в одиночному боксі, бо він нібито був неврівноважений і загрожував іншим в’язням.

Більше новин за темою ТУТ.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024