Митрополит Михаїл нарешті зізнався, що будують на кладовищі біля собору

07 Лютого 2016, 17:14
2200

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл замість традиційної проповіді опісля Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці пояснив прихожанам, що ж будується біля храму.

З`ясувалося, що на місці, де нині відбуваються ремонті роботи за деякий час спорудять пам`ятник Героям АТО та зниклих безвісти у неоголошеній війні на Сході. Про це він розповів у неділю, 7 лютого, пише «Волинська правда».

Митрополит відзначив, що фотостенд, споруджений на головному майдані Луцька, прослужить недовго. Тим паче, нині немає мови серед політиків та чиновників щодо його заміни. Відтак, священнослужителі УПЦ КП вирішили віддати данину загиблим Героям та гідно вшанувавши їх пам`ять.

Додамо, пам`ятник встановлять не за кошти громадських організацій, політичних партій чи прихожан, а за підтримки конкретних меценатів.

Нагадаємо, що наприкінці грудня 2015 року на території Свято-Троїцького собору у центрі Луцька розпочалися незрозумілі будівельні роботи посеред старого кладовища. Тоді краєзнавці забили на сполох, стверджуючи, що священнослужителі знищують пам’ятку національного значення, останні ж знизували плечима, а деякі зі священників взагалі вперше чули про будівництво.

Згодом представники ЗМІ попросили очільника Волинської області Володимира Гунчика прокоментувати, чи буде реагування влади на незаконні роботи на пам’ятках національного значення біля собору в центрі Луцька. Своєю чергою, Гунчик звернувся до прокуратури із вимогою втрутитися у ситуацію із незаконним будівництвом.



 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром