«Грандж Поморанч», неформат і знайомство зі Скрябіним, – спогади Сашка Положинського про радіо «Луцьк»

17 Січня 2018, 01:30
Зліва направо: Василь Рябчук, Олександр Положинський та Володимир  Камінський 2890 Джерело: https://konkurent.in.ua
Зліва направо: Василь Рябчук, Олександр Положинський та Володимир Камінський

Лідер гурту «Тартак» Сашко Положинський поділився спогадами про радіо «Луцьк» та висловив свою думку щодо припинення його мовлення.

Сашко Положинський, який у середині 90-х пропрацював на радіо близько двох років вбачає у припиненні мовлення радіо дискримінацію лучан, – пише Конкурент.

Радіо «Луцьк» припинило мовити 31 грудня 2017 року. Воно проіснувало 22 роки та виховало не одне покоління меломанів.

Співак мав на радіо «Луцьк» три авторські програми. Найперша «Грандж Поморанч» була про авторську музику й виходила раз на тиждень. Через нарікання керівництва невдовзі проект згорнули.

Наступною була 15-хвилинна програма «Дуже Необхідна Музика», яка виходила в ефр щодня. Тут музика була більш різноманітна, тож, за словами Положинського, і керівництво менш традувала.

Третьою «радіолуцькою» програмою для нього стала «Музичний Світ ARC» присвячена традиційній музиці народів світу. Проект виник завдяки луцькому музикознавцю Юрію Кириловськму.

Теплі спогади про Луцьк у співака залишились і через знайомство зі Скрябіним.

«Він був гостем програми когось із моїх колег, припускаю, що Сергія Ткачука, а я просто зайшов привітатися, а вийшло так, що не лише познайомився, але й на довгі роки потоваришував», – ділиться спогадами Сашко Положинський.

Він висловлює думку, про те, що закриття цього радіомовника є певною дискримінацією для лучан.

«Шкода, звісно, що радіо «Луцьк» викинули з ефіру. Вбачаю в цьому певну дискримінацію щодо лучан. В кожному місті є своя місцева радіостанція – і не одна. А в нас одній місцевій станції за багато років ніяк не можуть виділити повноцінну частоту, змушуючи ділити її з кимось, а іншу просто закрили. А це ж була єдина радіостанція в світі, яка мала таку ж назву, як і наше рідне місто», – висловлює свою думку співак.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром