В «Адреналін Сіті» навчають тактичної медицини: курс пройшли майже 10 тисяч людей

21 Липня 2022, 18:18
Навчання з тактичної медицини та бойової підготовки 2020
Навчання з тактичної медицини та бойової підготовки

В луцькому культурно-розважальному центрі «Адреналін Сіті» відбувся вже 83-ій курс «Тактична медицина та бойова підготовка». Учасникам пояснювали, як зберегти життя під час поранення, показували практичні прийоми надання першої медичної допомоги та навіть вчили поводитися зі зброєю.

Заняття відбулося 20 липня. Побувала на ньому і журналістка Район.Луцьк.

Навчання розділили на дві частини. Теоретичну читав автор курсу, голова ради директорів VOLWEST GROUP, бізнесмен та меценат, а за сумісництвом лікар-хірург і кандидат медичних наук Віктор Корсак.

Слухачам він дав базові теоретичні знання про анатомію людини, види поранень та першу допомогу при них. В коментарі Район.Луцьк. Віктор Корсак зазначив, що нині навчання відбувають в міру формування груп слухачів. Раніше ж – їх проводили щодня.

«Перші 70 днів війни ми читали курс кожного дня, навіть по вихідних. Тоді заняття відвідувати до півтисячі людей. Нині, навчання проводимо раз-два в тиждень. Здебільшого, зараз ми читаємо курс на виїзді: на полігонах, у військових частинах. Вже після війни розкажемо, де і з ким ми працювали. Зараз це військова таємниця», – говорить пан Віктор.

Читайте також: Відеокурс, який рятує: у «Волонтерському VolWest Hub» створили 12 роликів з тактичної медицини

Віктор Корсак
Віктор Корсак

Практична частина охопила домедичну підготовку від команди інструкторів-медиків, навички само- та взаємодопомоги при пораненнях, травмах і ураженнях. Учасники мали можливість самостійно попрацювати з манекенами та засобами домедичної підготовки. Також, людей вчили поводитися зі зброєю.

Цього разу навчання відвідали і представники Волонтерського штабу гуманітарної допомоги «Ангар». Волонтерка Ірина Новосад зазначила, що такі знання просто необхідні не лише для волонтерів чи воїнів, а й для мирних громадян.

«Заняття відвідали майже всі члени «Ангару», близько 15 людей. Решта – обов’язково прийдуть в інші дні. Дуже сподобалося, що все комплексно і стисло. Видно, що кожен тренер компетентний в своїй справі. Для нас ці заняття були дуже потрібними. Бо ми розуміємо, наскільки зараз важливо вміти надавати медичну допомогу, що кожен з нас в будь-який момент може опинитися на лінії вогню. Тому, треба знати, як допомогти собі та захистити інших», – зазначила Ірина.

Ірина Новосад
Ірина Новосад

Навчання з тактичної медицини в Адреналін Сіті розпочалися вже на третій день повномасштабного вторгнення Росії, розповіла директорка бізнес-академії PMBA Тетяна Репницька. За цей час, базові знання з меддопомоги отримали майже 10 тисяч лучан та гостей міста.

«Курс за ці п'ять місяці війни дещо оновився та доповнився. Віктор Іванович Корсак встиг випустити посібник, де виклав основи тактичної медицини. Ми його вкладаємо в тактичні медичні наплічники, які формуємо на базі волонтерського хабу, а також роздаємо медичним інструкторам та солдатам. Також ми записали відео курс. В вкінці книги є QR-код, за яким можна його переглянути», – каже пані Тетяна.

Читайте також: В «Адреналін Сіті» виготовляють сертифіковані турнікети

Фото Ігоря ДИНІ, Ольги КОВАЛЕНКО

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром