Лучан закликають здавати кров, аби поповнити запаси лікарень

19 Липня 2022, 15:41
Фото ілюстративне 1818
Фото ілюстративне

Волинський центр крові оголосив забір крові різних груп для поповнення запасів різних лікарень області.

Відповідну ініціативу розповсюдили через донорську спільноту « Краплина життя». Про це журналістам Район.Луцьк розповів її засновник Олександр Плісецький.

«Кров потрібна завжди, а зараз особливо. Наразі є проблема з донорами, бо, ті чоловіки, які були постійними донорами зараз  в ЗСУ, чи в лавах тероборони. Тому ми намагаємось максимально залучити людей, які ще крові не здавали, чи здавали рідко, але можуть це зробити», – каже пан Олександр.

Забір крові для поповнення запасів різних груп відбуватиметься з понеділка по четвер, 18 по 21 липня, в приміщенні обласного центру крові за адресою: м. Луцьк, проспект Волі, 47 з 8.30 до 13.00.

Заохочують долучатись до забору крові усіх, хто має бажання і можливість.

«Сьогодні (19 липня, - ред.) здавав кров, то на той момент у центрі вже побувало близько 70 донорів. Люди відгукнулись на заклик і це дуже тішить. Надіємось, що, бодай, частина людей, які стали донорами сьогодні, надалі здаватимуть кров на постійній основі. Це гарна європейська практика і для нас це теж важливо. Зазвичай, це здорові люди, які слідкують за своїм здоров'ям і часто перевіряються», – розповів засновник « Краплини життя».

За його словами, крові потребують різної. А особливо, рідкісних мінусових груп, яких важче знайти. 

Для того, аби підготуватись до забору крові, необхідно напередодні не вживати алкогольних напоїв та медикаментів. Вранці з'їсти легкий сніданок та можна випити солодко чаю. Кави рекомендують не вживати. Також обмежити куріння.

Донорами можуть бути усі здорові особи від 18 до 60 років з масою тіла понад 50 кілограмів. З собою необхідно мати паспорт.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром