Працівника Підгайцівської сільської ради підозрюють у шахрайстві із придбанням жилетів-плитоносок

18 Липня 2022, 17:27
Фото ілюстративне 1578
Фото ілюстративне

Працівника сільради у Підгайцівській громаді підозрюють у шахрайстві із придбанням жилетів-плитоносок.

Про це Район.Луцьк повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури інспектору одного з відділів Підгайцівської сільської ради Луцького району повідомлено про підозру у шахрайстві, що завдало значної шкоди потерпілому, а також у складанні, видачі та збуті завідомо підробленого офіційного документу (ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 358 КК України).

Слідство вважає, що призначений командиром добровольчого формування територіальної громади працівник сільради, домовившись із благодійником про передачу тероборонівцям безоплатно 150 жилетів-плитоносок, вирішив провернути оборудку з їхньою «закупівлею» за бюджетні кошти.

Своєму керівництву він розповів, що знайшов гарний варіант забезпечити добровольців жилетами, переконав підприємця укласти фіктивний договір їхньої купівлі-продажу, підробив усі необхідні документи – і в результаті цих махінацій сільрада заплатила за надані безоплатно плитоноски, а інспектор використав обготівковані суб'єктом господарювання кошти в сумі 274 тисячі гривень на власний розсуд.

Триває досудове розслідування, яке провадять слідчі СУ ГУНП в області.

В прокуратурі нагадують, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром