Діти-лучани користуватимуться привілеями при зарахуванні у дитсадок

06 Лютого 2016, 15:41
1946

У дитячі садки зараховуватимуть в першу чергу лучан, а тим, хто проживає за межами міста, доведеться зачекати.

Про це стало відомо під час сесії міської ради 5 лютого . Як пояснив начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк, станом на 4 січня 2016 року дошкільні навчальні заклади міста Луцька відвідує 801 дитина, які проживають за межами міста – повідомляють на сайті міськради.

У зв’язку із децентралізацією влади, органи місцевого самоврядування здійснюють оплату за утримання дітей у комунальних дошкільних навчальних закладах. На сьогодні, на утримання однієї дитини з бюджету міста витрачається 10479 грн, тобто понад 8 млн грн на рік на утримання дітей з навколишніх сіл.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що ці діти й надалі відвідуватимуть дитячі садочки. Проте, на сьогодні у електронній черзі до ДНЗ міста перебуває майже 1200 дітей. Тож надалі при прийнятті до садочків перевагу надаватимуть дітям з Луцька.

Депутати запропонували до проекту рішення додати пункт, який передбачає, що при наявності вільних місць перевага надаватиметься дітям з тих населених пунктів, які фінансуватимуть утримання цих дітей у ДНЗ. Якщо ж між ДНЗ та населеними пунктами існують укладені угоди, то вони працюватимуть відповідно до завершення дії цих угод.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром