ТОП-10 правил, які варто знати при вступі на молодшого спеціаліста до Луцького медколеджу

15 Січня 2018, 16:45
Луцький базовий медичний коледж 5652
Луцький базовий медичний коледж

Щоб здобути рівень молодшого спеціаліста у Луцькому базовому медичному коледжі, що на вулиці Лесі Українки, потрібно знати ряд правил, яких варто дотримуватися при вступі.

Журналісти Району зібрали для абітурієнтів 2018 року ТОП-10 правил, які потрібно знати.

1. Абітурієнти, які вступатимуть на денну форму навчання, повинні подати заяви тільки в електронній формі, окрім винятків. Паперову заяву подавати, якщо потрібно реалізувати право на вступ за співбесідою, екзаменами чи квотою-1. Якщо є певна розбіжність в імені, прізвищі, по-батькові, даті народження, статі чи, наприклад, громадянстві вступника в атестаті про повну загальну середню освіту та в сертифікаті ЗНО.

Також писати паперову заяву, якщо при вступі подаєте іноземний документ про повну загальну середню освіту. Якщо подаєте документ про повну середню освіту, який виданий до запровадження фотополімерних технологій їх виготовлення. А також, якщо не можете зареєструвати електронний кабінет чи подати заяву в електронній формі з будь-яких інших причин. Але обов’язково, щоб це було підтверджено довідкою приймальної комісії закладу освіти.

Принести паперову заяву потрібно в приймальну комісію медколеджу.

2. Якщо вступники подаватимуть заяви на основі конкурсної пропозиції, то обов’язково повинні зазначити один із таких варіантів:

  • «претендую на участь в конкурсі на місця регіонального замовлення і на участь в конкурсі на місця за кошти фізичних та юридичних осіб у випадку неотримання рекомендації за цією конкурсною пропозицією за регіональним замовленням»;
  • «претендую на участь в конкурсі виключно на місця за кошти фізичних та юридичних осіб».

А якщо подаватимуть заяви на не бюджетну конкурсну пропозицію, то це означає, що майбутні студенти вступатимуть в медичний коледж лише за кошти фізичних чи юридичних осіб.

3. Конкурсний відбір для здобуття молодшого спеціаліста здійснюється за результатами вступних випробувань для вступу на основі базової загальної середньої освіти у формі вступних іспитів, зокрема у вигляді тестів, або у формі співбесіди. А для вступу на основі повної загальної середньої освіти у формі ЗНО, вступних іспитів або співбесіди. Варто додати, що в 2018 році приймають сертифікати ЗНО 2016, 2017 та 2018 років. Але це крім балів з іноземних мов: англійської, французької, німецької та іспанської. Результати з цих предметів приймають тільки з 2018 року.

4. Аби здобути рівень молодшого спеціаліста  на основі базової загальної середньої освіти зі спеціальностей «Медсестринство» та «Фармація, промислова фармація», то зараховуватимуть бали вступних іспитів з української мови та біології. Мінімальна кількість балів для допуску до участі в конкурсі або для зарахування на навчання – чотири бали.

Якщо ж ви хочете здобути рівень молодшого спеціаліста на основі повної загальної середньої освіти зі спеціальності «Медсестринство», то зараховуватимуть бали сертифікатів ЗНО з української мови та літератури і біології або математики; зі спеціальності «Фармація, промислова фармація» зараховуватимуть бали ЗНО з української мови та літератури і біології або хімії. Тут мінімальна кількість балів для допуску до участі в конкурсі або для зарахування на навчання – 100 балів.

5. Інваліди війни, особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, особи з інвалідністю, які не можуть самостійно відвідувати заклад освіти, можуть проходити вступні випробування у формі співбесіди. Якщо вона пройде успішно, то їх рекомендуватимуть до зарахування.

6. Учасники бойових дій, і ті з них, які проходять військову службу, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, особи, які не склали ЗНО через неможливість створення особливих умов можуть проходити вступні випробування на основі повної загальної середньої освіти у формі іспитів, замість ЗНО. Якщо вони отримають відповідну кількість балів, тобто не меншу від мінімального рівня медичного коледжу, то допускаються до конкурсного відбору.

7. Особи, які в 2018 році не брали участь у ЗНО через наявність захворювання або патологічного стану, а також особи, звільнені з військової служби (у тому числі й демобілізовані) після 30 листопада 2017 року та громадяни України, які в рік вступу здобули повну загальну середню освіту за кордоном, можуть проходити вступні випробування у формі іспитів на основі повної загальної середньої освіти. Якщо наберуть хоча б мінімальну кількість балів, то можуть бути допущені до конкурсного відбору.

8. Рейтинговий список вступників формуватимуть за категоріями в такій послідовності: вступники, які мають право на зарахування за результатами співбесіди; вступники, які мають право на зарахування за квотою-1; вступники, які мають право на зарахування на загальних умовах.

9. Особи, яких рекомендуватимуть до зарахування на місця регіонального замовлення, повинні особисто подати оригінали документа про освітній рівень та додатка до нього, сертифікати ЗНО та інші документи, передбачені Правилами прийому.

10. Договір між медичним коледжом та фізичною особою укладають після видання наказу про зарахування упродовж двох тижнів. Оплачувати за навчання потрібно буде згідно з договором.

Більш детально про правила прийому можна почитати на сайті коледжу.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром