Міська влада помирилася із тролейбусниками

06 Лютого 2016, 12:16
1469 Джерело: http://www.lutskrada.gov.ua

Працівникам Луцького підприємства електротранспорту пообіцяли підвищення рівня кваліфікації, ріст тарифних ставок водіїв та своєчасну виплату заробітних плат.

Про це сторони домовилися 5 лютого під час засідання примирної комісії з вирішення колективного трудового спору – повідомляють на сайті міськради.

У ході засідання сторони підписали мирову угоду і домовилися про те, що заборгованість із заробітної плати перед службою перевезень буде погашена до 1 березня поточного року. З цього ж числа також буде підвищено рівень тарифних ставок водіїв тролейбусів, що спонукатиме до росту зарплати на підприємстві загалом до 18, 90 гривень за годину роботи, замість 12,90. Це передбачено у галузевій угоді.

Крім того, водії зверталися з вимогою підвищити рівень їхньої кваліфікації. Тож є домовленість з Луцьким автозаводом з травня місяця проводити навчання. Ще одна з вимог колективу: своєчасна виплата заробітної плати. Міська рада взяла на себе зобов'язання докласти максимум зусиль, щоб це відбувалося постійно. Проте у протоколі зазначено, що у повному обсязі це можна буде зробити тоді, коли держава врегулює питання відшкодування за пільгові перевезення.

«Сподіваємося, що це стане новою віхою у діяльності Луцького підприємства електротранспорту», –  зауважив заступник міського голови Сергій Григоренко.

Крім того, міська рада вживає комплекс інших заходів для виходу підприємства із кризи. Це підвищення тарифу до 2 гривень, поступова заміна маршрутних автобусів на тролейбуси. Зокрема, влітку цього року планують заміну автобусів на тролейбуси за маршрутами 17 та 17а. Також звернулися до Європейського банку реконструкції і розвитку про отримання кредиту на придбання 30-ти нових тролейбусів і оновлення контактної мережі.

Коментарі
06 Лютого 2016, 22:16
Ключове слово "пообіцяли"
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром