«Різдво в Луцьку»: як волиняни колядували, щедрували й віншували

15 Січня 2018, 10:50
«Спільна Коляда» 2949
«Спільна Коляда»

На Театральному майдані міста Міжнародний етно-фестиваль «Різдво в Луцьку» зібрав сотні поціновувачів українських традицій не тільки з Луцька, а й з Волині та інших областей України.

Старий Новий рік пройшов для лучан та гостей міста під знаком веселих вуличних колядок, щедрівок і пісень з відтворенням на одній сцені традицій Польщі, Білорусі, Литви та України. Окрім цього, кожен міг придбати на ярмарку ласощі, сувеніри, речі ручної роботи. Естафету спільних колядувань наприкінці дня прийняв Олег Скрипка та Le Grand Orchestra.

Святковий ярмарок
Святковий ярмарок

Район.Луцьк пропонує дізнатись більше в огляді про святкування лучан на Старий Новий рік.

Дійство розпочалось з виступів фольклорних колективів Волині «Прийшли до вас з Колядою».

Справжню казку створили учасники та гості, коли виконали відому колядку «Нова радість стала». Далі народні виконавці порадували обрядовим різдвяним дійством «Три празники в гості».

Опісля до створення святкового настрою долучились його найменші учасники – фіналісти дитячого пісенного конкурсу. У Палаці культури Луцька вони влаштували концерт «Зимова казка».

Танці лучан на Театральному майдані
Танці лучан на Театральному майдані

«Радуйся, земле!» – під такою назвою пройшли виступи  учасників фестивалю з Польщі, Білорусі та Литви.

Ці виступи ще більше згуртували містян та прикули увагу понад сотні лучан. Так, у виступах взяли участь колективи «Ратілеліс» (місто Каунас, Литва), «Галасы Палесся» (місто Брест, Білорусь) та «Домбровіца» (гміна Ясткув, Люблінське воєводство, Польща).

А завершилось усе громадською акцією «Спільна Коляда» на Театральному майдані міста та різдвяними віншуваннями від Олега Скрипки та Le Grand Orchestra.

Наостанок пропонуємо вам переглянути відео польських колядкок у виконанні «Волинських соловейків» польського товариства Тадеуша Костюшка під час етнофестивалю колядок і щедрівок в Адреналін Сіті.

 

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром