У Луцьку відбулась «музична» екскурсія

12 Липня 2022, 09:23
Екскурсія 1245
Екскурсія

У Луцьку відбулась перша екскурсія «Луцьк музичний».

Про це Район.Луцьк повідомили організатори.

В неділю, 10 липня, свою подорож учасники почали від Волинської обласної філармонії, де почули історію створення установи, заснування Волинського народного хору та фестивалю «Стравінський та Україна»; побачили пристрої звукозапису 100-річної давнини.

Родзинкою екскурсії став автобус, який спеціально для неї реконструювали працівники філармонії. Це саме той автобус, який свого часу возив на гастролі зірок української естради: тріо «Мареничів», ВІА «Світязь» та багато-багато інших відомих артистів.

По дорозі слухали про корифеїв, які стояли біля витоків створення філармонії, Палацу культури Луцька та Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка, а також відомі хіти Василя Зінкевича.

Особливий захват екскурсантів викликала зустріч з сопілкарем Тарасом Білінцем у музичній школі №1. Учасники поринули у світ сопілок: слухали волинську сопілку, тилинку, окарину, панфлейту, вірменський дудук, китайську флейту, перуанську кену і ще багато інших духових інструментів, назви і голос яких ви почуєте, коли завітаєте на наступну екскурсію.

Учасники також дізналися про волинських композиторів Арсена Річинського і Михайла Тележинського; прослухали луцький градуал 17 століття, реконструйований сучасним луцьким композитором Віктором Тиможинським; почули неймовірної краси твір латвійського композитора Ріхарда Дюбри у виконанні камерного хору «Оранта», написаний ним на підтримку України (ноти твору для прем’єрного виконання композитор передав саме до Луцька).

А на завершення усі охочі відвідали концерт флейтиста Юрія Шутка та органіста Петра Сухоцького в Кафедральному костелі Святих Апостолів Петра і Павла.

Організатори зазначають, що екскурсія відбуватиметься на постійній основі. Її можна замовити у Центрі туристичної інформації та послуг (тел. 0332 723 419) для групи з 25-30 осіб. Вартість – 100 гривень з людини. 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром