Інформаційна безпека та медична допомога: у Луцьку підлітків вчать адаптуватися в умовах війни

30 Червня 2022, 18:00
Під час уроку зі спортивного орієнтування 1352
Під час уроку зі спортивного орієнтування

У Луцьку на базі міського молодіжного центру діє клуб «Підлітки в умовах війни». З дітьми розважаються, влаштовують екскурсії, проводять лекції на актуальні теми.

Заняття відбуваються у приміщенні Волинської універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки щочетверга та щосуботи. Стартують уроки о 14:00 і тривають упродовж двох годин.

У четвер, 30 червня, діти освоювали основи спортивного орієнтування та туризму.

 

Провідна фахівчиня Луцького молодіжного центру Катерина Артимук в коментарі журналістам Район.Луцьк. зазначила, що клуб почав діяти ще в березні.

«Ми зрозуміли, що наші діти і підлітки абсолютно не знають, як себе поводити в тій ситуації, яка склалася в країні. Але ми – дорослі – повинні їм допомогти. Ціль нашого клубу – сприяти соціалізації дітей під час війни», – розповідає жінка.

Катерина Артимук
Катерина Артимук

Щоразу напрямок лекцій змінюється. У клуб запрошують спеціалістів в різноманітних галузей. Вони проводять лекції, що можуть згодитися юнакам та юнкам в умовах війни. Тінеджерів навчають домедичної допомоги, інформаційної безпеки, основ поводження з небезпечними знахідками тощо.

«Наші уроки про те, як поводитися в період війни, щоб бути в безпеці. Але, звісно, що слухати діти не дуже люблять. Тому ми стараємося все зробити в активній ігровій формі. Наприклад, якщо це психологія, то це має бути якась інтерактивна гра, аби дитина і зрозуміла, і була зацікавлена в процесі», – каже Катерина Артимчук.

Додали до навчального процесу також елементи національно-патріотичного виховання, історичні та культурні аспекти, каже Катерина. Дітей водять на екскурсії цікавими місцями, а також розмовляють на тему війни та її причин.

«Діти – це наше майбутнє. І вони мусять розуміти, чому зараз так, чому війна, що ми в минулому зробили не так. І вони мають самі робити висновки і приймали правильні рішення на благо України та її народу», – зазначила Катерина.

Уроки абсолютно безкоштовні. До них можуть долучитися всі охочі на будь-якому етапі. Вікову обмеження: 11-15 років.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром