Конякіна-Зацепи: депутат пропонує створити приватний садок

05 Лютого 2016, 13:31
2492

Депутат міськради вважає, що створення приватного дошкільного навчального закладу частково вирішить недостачу місць у садках.

Таку пропозицію Андрій Козюра висловив під час розгляду Програми «Розвитку освіти м. Луцька на 2010-2015 роки» на пленарному засіданні сесії міської ради 5 лютого.

Зокрема, депутат поцікавився, чи планують будівництво садочка у районі вулиць Конякіна-Зацепи, поблизу ресторану «Вогнем і мечем».

Начальник управління освіти Олег Гребенюк відповів, що наразі на це немає коштів, тому ніякого будівництва найближчим часом не передбачають. А проблему з нестачею місць у садках планують вирішити, надавши пріоритет при зарахуванні міським дітям.

Дошкільнята з сіл зараховуватимуться в останню чергу при наявності вільних місць. Окрім того, цього року мають відремонтувати приміщення для дитсадка на вулиці Декабристів, яке зараз використовують не за призначенням.

Андрій Козюра запропонував ще одне рішення. Він вважає, що вільну земельну ділянку на Конякіна-Зацепи варто виставити на аукціон для створення приватного навчального закладу.

«Якщо не можемо спорудити заклад, то в мене пропозиція ‒ земельну ділянку вважати вільною і виставити на аукціон для приватного дошкільного начального закладу. За моєю інформацією, є люди, які хотіли б створити такий заклад. Ми б вирішили питання щодо завантаженості та отримали б дохід до бюджету», ‒ зауважив депутат.

Нагадаємо, раніше у місті обмежили зарахування не місцевих дітей до садків.

Коментарі
07 Лютого 2016, 10:12
а чому б не виставити на аукціон нижню білизну Козюри, а за отримані кошти - подудувати дитсадок
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром