Молоді: мешканці погрожують бунтом, якщо земельну ділянку виставлять на продаж

05 Лютого 2016, 13:19
2328 Джерело: facebook.com

Мешканці будинку №11 на проспекті Молоді звернулися до депутатів міськради та міського голови, аби питання аукціону земельних ділянок не розглядали на сесії.

Звернення опублікував у Facebook Михайло Шелеп, один із мешканців будинку поблизу скандальної ділянки.

«Ми, мешканці будинку 11, що на проспекті Молоді у Луцьку, закликаємо Вас зняти з розгляду сесії Луцької міської ради питання «Про проведення земельних торгів (аукціону) з продажу земельних ділянок комунальної власності територіальної громади міста Луцька».

Їх обурило, що серед переліку земельних ділянок, які виставляються на продаж, є ділянка поряд із їхнім будинком по проспекту Молоді, 11-А. Площа ділянки – 0,12 гектара, стартова ціна – 390 тисяч гривень. Її визначили як ділянку для будівництва та обслуговування закладу торгівлі, об’єкту спортивно-оздоровчого або соціально-культурного призначення.

Мешканці наводять причини для зняття цього питання із розгляду сесії ради:

1. Ця земельна ділянка є частиною зеленою зони на якій облаштований дитячий ігровий майданчик. Ця територія є популярним місцем для відпочинку сімей із дітьми для цілого мікрорайону.

2. На цій ділянці ростуть дерева, як то верба та ялинка, які є окрасою цієї місцевосці.

3. Жодних консультацій із мешканцями сусідніх будинків, будь-яких обговорень чи інших форм вивчення громадської думки щодо можливого продажу цієї ділянки ніхто з чиновників міськради не проводив, а це питання напряму зачіпає інтереси жителів цього мікрорайону.

4. На проспекті Молоді є вже чимало закладів торгівлі та об’єктів спортивно-оздоровчого чи соціально-культурного призначення. Будівництво ще одного такого закладу створить серйозні незручності для мешканців цього мікрорайону.

«Крім суспільних причин, є й чисто правові: проект цього рішення не був як слід оприлюднений. Так, на сайті міської ради і досі, крім тексту проекту рішення, немає жодного додатку, в якому й міститься перелік та адреси ділянок для продажу. Фактично чиновники міськради приховали цю суспільно-важливу інформацію від лучан. Це є порушенням не лише Регламенту ради, а й законів України «Про доступ до публічної інформації» та «Про місцеве самоврядування в Україні», – зазначено у зверненні.


Через це мешканці мікрорайону не мали змогу завчасно ознайомитись із повним текстом проекту рішення та внести свої пропозиції та зауваження під час його розгляду на депутатських комісіях ради.

У зв’язку із наведеним вище мешканці будинку на проспекті Молоді закликають депутатів міської ради та міського голову зняти це питання з розгляду сесії міськради.

«В іншому випадку залишаємо за собою право не лише на оскарження незаконних дій ради, а й на акції громадянської непокори», – погрожують вони.

Звернення підписали мешканці будинку на проспекті Молоді, 11: Володимир Кірпічов, голова будинкового комітету, Анатолій Кривовязюк, мешканець будинку, Михайло Шелеп, мешканець будинку.

Нагадаємо, лучанин написав звернення, у якому просить виключити зі списку об’єктів для аукціону земельну ділянку площею на проспекті Молоді поблизу дитячого майданчика.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром