Путін заявив, що віддасть корвет «Луцьк»

11 Січня 2018, 21:28
Техніка перебуває у жахливому стані, але Путін зазначив, що Росії це не стосується 20320 Джерело: sfchronicle.com
Техніка перебуває у жахливому стані, але Путін зазначив, що Росії це не стосується

Володимир Путін заявив, що згоден передати Україні військові кораблі і авіатехніку з окупованого Криму.

Про це президент Росії повідомив під час спілкування з керівниками російських ЗМІ та інформагентств, – пише УНІАН.

Путін заявив, що техніка перебуває у жахливому стані, але Росії це не стосується. Серед машин і протичовновий корвет «Луцьк».

«Ми готові продовжити цей процес: готові передати військові кораблі України, які в Криму ще є, готові передати авіаційну техніку, бронетехніку. Щоправда, вона перебуває вся в такому жалюгідному стані, але це вже не наша справа, вона в такому практично й була, за ці роки ніким не обслуговувалася, звичайно», – заявив лідер країни-агресора Володимир Путін.

Після анексії Криму у 2014 році Росія почала передавати Україні захоплену техніку, але після вторгнення на Донбас така передача припинилась. У МЗС РФ заявили, що Росія припинила передачу Україні озброєнь і техніки з Криму до «повного припинення українськими силовиками бойових дій».

Склад боєприпасів, які перебувають на території Криму Росія не хоче передати українській армії. Кажуть, що арсенал підлягає лише утилізації на місці. Також Путін додав, що для цього може, навіть, запросити українськиї військовиї.

«Що стосується кораблів, думаю, буде краще, якщо українські військовослужбовці приїдуть і їх заберуть. Ми готові допомогти їм здійснити транспортування до Одеси», – заявив Путін.

На сьогодні в Криму залишилося 17 кораблів, катерів і суден, зокрема й 11 бойових кораблів, серед яких великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», корабель управління «Славутич», протичовнові корвети «Тернопіль» та «Луцьк», морські тральщики «Черкаси» та «Чернігів», великий підводний човен «Запоріжжя», рятувальний буксир «Кременець» та інші.

Натомість, командувач військово-морськими силами Ігор Воронченко зробив заяву, що практично вся техніка, яка лишалась на території окупованого Криму, була відремонтована. За його словами, корвет «Луцьк» був на ремонті, «але був практично відремонтований», – пише Українська правда.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром