Закликають спіймати шахрая

05 Лютого 2016, 09:42
2510 Джерело: facebook.com

У місті орудує псевдоволонтер, який був учасником злочинного угруповання БФ «Дітям героїв».

Просить затримати злочинця самооборонівець Олександр Ніколайчук у Facebook.

Тепер цей «волонтер»  вже член міжнародного фонду «ЛСД» і продовжує дурити людей на вулицях міста.

«Цей «громадський активіст» Леськів Олександр у минулому учасник організованого злочинного угруповання БФ «Дітям героїв». Після того, як порушили кримінальне провадження щодо організаторів, оперативно змінив дислокацію. У присутності поліції розповідає, що жалкує, що його спіткало таке лихо, що він став жертвою звичайних аферистів-алкоголіків, яким збирав кошти для розваг. Тепер він «волонтер»  вже міжнародного фонду «ЛСД». До речі, чоловік реально «сильний духом»: його, як скаженого собаку, ганяють звідусіль, а він живучий все розповідає, що святим ділом займається. За зібрані гроші цей юнак разом зі співучасниками орендує квартиру зараз у Ковелі, харчується та подорожує», ‒ пише Ніколайчук.

Також додає, за якою інструкцією треба вираховувати шахрая і здавати в поліцію:

► У нього відсутнє посвідчення. Має при собі лише фотокопію. 03-02-2015 у нього було відсутнє повідомлення ЛМР про проведення публічного заходу зі збирання коштів. Він збирає гроші зараз для Гедзюк Анни, на офіційному сайті фонду інформація відсутня.

► Він не оплачує проїзд у маршрутках. Вимагайте у водіїв, щоб повертали гроші вам і безоплатно перевозили, як і його.

► Виводьте цього чоловіка на першій же зупинці з автобуса та викликайте за номером 102 патрульну поліцію, щоб доставити його у міськвідділ.

► У поліції ви письмово оформляєте повідомлення про те, що підозрюєте цього чоловіка у шахрайському заволодінні коштами довірливих лучан.

► У зверненні вказуєте, що вимагаєте публічного підрахунку готівкових коштів, які збираються у скриньку, та переказу їх на рахунок фонду. 

Знаєте, як зараз відбувається підрахунок? Збирається на нелегально орендованій квартирі комісія із йому подібних і відбувається розпломбування, підрахунок та складається протокол. Це з його слів.

Так, до дитини доходить частина зібраних коштів. Десь відсотків 10-15.

«Лише спільними зусиллями та небайдужістю ми зможемо побороти цю шахрайську схему видурювання грошей у лучан», ‒ закликав Олександр Ніколайчук.

Фото з Facebook

От яку картину спостеріг координатор проекту «Наш Луцьк» Андрій Мацкевич:

«Ось таких людей «сильних духом» зустрів сьогодні у місті, збирають по маршрутках гроші, а на кого ‒ не знають, відразу дивляться на коробку. Коли починаєш фотографувати чи набирати на телефоні 102 або самооборону ‒ відразу стрибають у першу маршрутку і втікають», ‒ пише він у Facebook.




Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром