Гальма на дитячих електросамокатах – обираємо найнадійніше

23 Червня 2022, 15:40
Самокати РЕКЛАМА 1061
Самокати

Електросамокат – один з найбажаніших та найулюбленіших транспортних засобів не лише для дорослих, а й для дітей. Особливо мріють про нього хлопчики, адже з таким пристроєм маленький мрійник може відчувати себе водієм байку. Проте і більшість дівчаток не відмовляється від сучасної альтернативи звичайного самоката. Для того, щоб поїздки на електросамокаті були не лише веселими, а й безпечними – варто подбати про наявність надійної гальмівної системи в придбаному пристрої.

Різновиди гальм на дитячих електросамокатах

В залежності від того, яке колесо зупиняється при натисканні на важіль, розрізняються переднє та заднє гальмо. На деяких моделях електросамокатів гальмує одразу два колеса – такий варіант є більш надійним. Модель з переднім гальмом може бути небезпечною при їзді на великій швидкості, оскільки при різкому натисканні важеля він може перекинутися і стати причиною травм. Найкращий варіант для маленького водія – заднє гальмо. Воно забезпечує швидку зупинку без вірогідності падіння.

В залежності від місця знаходження гальмівного важеля, розрізняють:

  1. Ручне гальмо – часто зустрічається на дитячих електросамокатах. Діє за тим самим принципом, що й у велосипеді – важіль передає навантаження передньому колесу завдяки тросу, може бути переднім чи заднім, або зупиняти обидва колеса одночасно.

  2. Ніжне гальмо – найрозповсюдженіше, адже є найпростішим та ефективним. Гальмівним елементом виступає важіль чи щиток заднього колеса, швидкість гальмування визначається силою натиску на крило.

  3. Подвійне – зустрічається на дорожчих моделях електросамокатів, відрізняється високою надійністю гальмування.

Хоча більшість звичайних дитячих самокатів не обладнане гальмами – електросамокат здатен розвивати швидкість до 10–15 км/год. А це означає, що наявність системи на ньому є обов'язковою. Якщо ви обираєте дитячі електросамокати у Полтаві, віддайте перевагу моделям з надійними гальмами, навіть якщо вони є трохи дорожчими.

Важливі нюанси вибору дитячого електросамоката

Обираючи транспортний засіб для дитини, зверніть також увагу на:

  1. Матеріал – головною перевагою пластику є невелика вага, проте алюмінієва рама буде більш надійною та довговічною.

  2. Кількість коліс – найбільш спритними є двоколісні самокати. Але якщо ваша дитина ще не опанувала управління таким девайсом, краще звернути увагу на триколісні моделі.

  3. Довжина дека – якщо платформа буде надто великою – дитина буде розташовувати стопи ближче до керма. Це може стати причиною поганої стійкості самоката та навіть падінь при різкому гальмуванні.

Обов'язково подбайте про захисну екіпіровку для маленького водія. Шолом, наколінники та захист для ліктів допоможуть дитині почуватися впевненіше при поїздках на електричному самокаті та захистять її від травм при падінні.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром