Григоренко вибачився перед євреями

04 Лютого 2016, 17:27
2977

Заступник міського голови Сергій Григоренко звернувся з вибаченням до єврейської громади міста.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради.

Своє звернення він обґрунтував тим, що вжив стосовно єврейського народу фразу, яка могла бути  образливою. Григоренко вибачився і зазначив, що вжив ці слова у переносному значенні:

«Учора, 3 лютого, на засіданні виконавчого комітету міської ради під час обговорення проблеми  вуличної торгівлі у місті Луцьку, а також незаконного продажу алкоголю мною була вжита фраза про шинкарів 19-го століття в Україні в історичному значенні. У тому значенні, що вживається у творах Тараса Шевченка стосовно несумлінних підприємців, які торгують алкоголем, споюють людей. Це було вжито у  переносному значенні, без жодного наміру образити представників єврейського народу.

Мій вислів, можливо, був сприйнятий, як образа представників єврейської громади, яка внесла великий внесок у розвиток Української держави, волинської землі.

Тому прошу вибачення, якщо я когось образив, або мої слова були сприйняті як некоректні. Вважаю, що в подальшому, як державний службовець, маю утримуватися від подібних  висловів і заяв», ‒ таку заяву озвучив заступник міського голови Сергій Григоренко.

Коментарі
05 Лютого 2016, 20:11
а єврей Поліщук вибачення не прийняв..
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024