У Луцьку викрили схему махінацій з гуманітаркою: вилучені авто передали військовим

23 Червня 2022, 12:54
Авто передали військовим 1464
Авто передали військовим

У Луцьку викрили схему махінацій з гуманітаркою: вилучені авто передали військовим.

Про це повідомили в управлінні СБУ у Волинській області.

Правоохоронці встановили, що  представник громадської організації налагодив незаконний механізм ввезення та продажу автомобілів. Зловмисник  ввозив на територію України автомобілі  під виглядом гуманітарної допомоги, а надалі автівки продавались  за готівку.  

Оперативники зафіксували продаж  трьох  «гуманітарних» автомобілів на загальну  суму  понад 600 тисяч гривень. Зокрема,  зловмисник продав карету швидкої допомоги за 12 тисяч доларів США. 

У межах кримінального провадження, зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Також йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 

Правоохоронці вилучили автівки та передали їх військовим, які зараз  виконують бойові завдання  у Херсонській та Миколаївській  областях. 

Заходи з викриття проводились Управлінням СБ України у Волинській  області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024