«До чого тут храми Волині»: луцький священник відреагував на акцію #принесиляльку

10 Січня 2018, 22:11
На парканах, крім іграшок, розвісили листівки з закликами «Геть московського попа» 6268
На парканах, крім іграшок, розвісили листівки з закликами «Геть московського попа»

У середу, 10 січня на парканах луцьких храмів УПЦ активісти розвісили м’які іграшки і провокативні листівки. Це зробили у знак протесту Московському патріархату.

Щодо цього свою думку висловив прес-секретар Волинської єпархії УПЦ Олег Точинський. Про це написав на сторінці у Facebook.

Священник розпочав свій допис словами «Що ж... докотилось вже і до Луцька». Також зазначив, що організації «С14» та «Національний альянс» вшанували їх церкву своєю увагою.

На парканах, крім іграшок, розвісили листівки з закликами «Геть московського попа» та «Ми мусимо завершити розпочате нашими дідами-прадідами».

«Дуже цікаво, про яких дідів-прадідів вони говорять? Чи не про тих, які куполи з храмів валили, а віруючих на Колиму засилали. Переконаний, що у виконавців цієї акції, як мінімум один-два діди-комсомольці назбираються. Але то таке... Радий і втішений з того, що наша молодь має активну громадянську позицію, однак прикро, що наявний потенціал спрямовується на подібні речі. Якщо вже мова зайшла про дітей (хоча не розумію, до чого храми Волині, коли ситуація трапилась у Запоріжжі), то довідково хотів би повідомити, як Волинська єпархія УПЦ підтримує українських дітлахів, скільки сил та часу на це витрачається і тому подібне», – розповідає прес-секретар Волинської єпархії УПЦ Олег Точинський.

Також він перерахував заходи, які відбуваються за сприяння їх церкви з 90-х років, а це:

1. Щорічний благодійний Різдвяний концерт (зібрані в часі фестивалю кошти спрямовуються на потреби УКРАЇНСЬКИХ дітей-сиріт);

2. Щорічний благодійний фестиваль "Волинський благовіст" (зібрані в часі фестивалю кошти розподілюються по різнопланових організаціях, серед яких і реабілітаційні центри для дітей з обмеженими можливостями, сиротинці, різноманітні громадські організації, тощо).

3. Від початку АТО на Донбасі, Волинська єпархія регулярно підтримує дітей, батьки яких загинули, захищаючи Україну. 

4. З нагоди великих свят (Різдво, Пасха) Волинська єпархія щороку долучається до підтримки дітей, позбавлених батьківського піклування та опіки, дітей-інвалідів, тощо.

Крім того, священник зазначив, що церква постійно співпрацює з іншими організаціями та медичними закладами.

«Тим більше, не говорячи про те, що за сприяння Волинської єпархії УПЦ було звільнено з полону кількох українських військових, серед яких Роман Лановий та інші. У жодній з вище перерахованих справ, я ніколи не зустрічав представників С14 чи Національного копусу. Їх поряд не було. У мене все, а ви думайте», – завершив свій пост Олег Точинський.

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром