Суд не розглянув скаргу лучанина, якого звинувачують у вбивстві батьків

10 Січня 2018, 13:45
Будинок правосуддя на Конякіна, 3 10755
Будинок правосуддя на Конякіна, 3

У Луцьку не розглянули скаргу на постанову слідчого прокуратури області про закриття кримінального впровадження про вбивство  Ігорем Шабалою його батьків від 27 вересня 2017 року.

Обговорили скаргу в середу в Будинку правосуддя на вулиці Конякіна, 10 січня.

Декілька років тому Луцьк сколихнула трагедія про вбивство. За інформацією прокуратури області, син зарізав своїх батьків через гроші.

До суду 17 листопада 2017 року надійшла скарга від Ігоря Шабали на постанову слідчого Віктора Сіжука про закриття справи. Судові засідання постійно переносили, тому що не був налагоджений зв’язок із Київським СІЗО, де зараз перебуває Ігор Шабала.

На постанову слідчого Віктора Сіжука скаржиться Ігор Шабала, якого, на його переконання, безпідставно звинувачують у вбивстві власних батьків і, якого катували в грудні 2014 року в Луцькому СІЗО. За словами Ігоря Шабали, йому не зрозуміло, чому виписували «путівку в карцер» на 35 діб.

Правда, спочатку його допитували, як свідка у цій справі, а через деякий час без всяких підстав, як підозрюваного, – обурений Шабала. Плюс до того, він запевнив, що в момент вбивства був на зустрічі у кафе на проспекті Відродження, тому ніяк не міг його вчинити.

1
На відеозв’язку з судом у слідчому ізоляторі міста Києва перебував Ігор Шабала
На відеозв’язку з судом у слідчому ізоляторі міста Києва перебував Ігор Шабала

На засідання 10 січня з’явився слідчий Сіжук, також на відеозв’язку з судом зі слідчого ізолятора у Києві перебував Ігор Шабала.

Однак скаргу так і не розглянули, адже суддя Ярослав Артиш заявив, що подає заяву на самовідвід, «оскільки це питання стосується суддів нашого суду».

«Згідно з вимогами Закону суддя не може вести справу, якщо вона стосується його колеги. Тому скаргу розглядатимуть в іншому суді в порядку розподілу», – зазначив Ярослав Артиш.

Судове засідання перенесли на невизначений термін. 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром