Допомога від Huawei: у Луцьку переселенцям передали продуктові набори

17 Червня 2022, 17:35
Продуктовий набір 2221
Продуктовий набір

Благодійний фонд «Рокада» на Волині зібрав продуктові набори для вимушено переміщених осіб.

Пакети з харчами благодійними передали людям, які нині мешкають у студентських гуртожитках Волинського національного університету імені Лесі Українки та Технічного коледжу Луцького НТУ.

За тим, як люди отримували продуктові набори стежила і журналістка Район.Луцьк.

Зазвичай «рокадівці» надають переселенцям більш вагому допомогу: матраци, пральні машини тощо. Проте, благодійники співпрацюють з іншими організаціями, які, в свою чергу, надають дрібнішу гуманітарку типу харчів, гігієнічних наборів та кормів для тварин, розповідає соціальна працівниця БФ Олена Кузьмич.

«Ми шукаємо в інших організаціях те, чого немає в нас. Сьогоднішню допомогу переселенцям надали наші партнери «Ніка» та «Хуавей». Вони нам спонсорували продуктові набори, які ми роздаємо багатодітним родинам, людям з інвалідністю, літнім особам, батькам та мамам, що самі виховують дітей, сім’ям, які очікують на народження дитини, а також тим, хто втратив житло чи рідних», – каже Олена.

Нещодавно для людей, щомешкають в цих гуртожитках «Рокада» зібрала 67 комплектів, що складаються з матраца, подушки та ковдри.

Таку акцію приурочили до Дня біженця, який світова спільнота відзначає 20 червня. В цей день згадують і про людей, які є внутрішньо переміщеними. Тобто тих, хто втік від війни в інші регіони своєї країни, а не за кордон.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення росії в Луцьку діє офіс благодійного фонду «Рокада», що опікується внутрішньо переміщеним особами на території Волинської області. Він є виконавчим партнером Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Раніше БФ допомагав іноземцям, які шукали притулку в нашій країні та сприяла їхній інтеграції в українське суспільство. Проте, з початком війни вектор роботи фонду змінився: зараз він підтримує внутрішньо переміщених українців, надаючи їм психологічну, юридичну, соціальну та гуманітарну допомогу.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром