Новий рік у зоопарку зустріли дві пари символів

04 Лютого 2016, 11:34
2569 Джерело: facebook.com

Міський зоопарк за останні два роки поповнився на 20 нових тваринок.

Такі підсумки підвели працівники звіринця на сторінці «Луцький зоопарк» у Facebook.

Уперше «свій» рік у Луцькому зоопарку зустріли дві пари приматів. Цих тварин у не було у звіринці останні років 20. А нині відвідувачів тішать зелені мавпи і мавпи-гусари (патаси). Найпершим з них до обласного центру Волині у вересні приїхав із Рівненського зоопарку патас Льончик. Він одразу ж почав почуватися тут ніби вдома.

А от подружка Зося у нього з’явилася як подарунок від львівського «Лімпопо» на відкриття реконструйованого звіринця. На цю ж приємну подію харківський «Екопарк Фельдмана» подарував двох зелених мавпочок. Оскільки вони юні – їм лише по 2 роки – то процес адаптації пройшли дуже швидко. Тваринки знайшли спільну мову з доглядачами і тішаться новим помешканням.

У містечку для левів з окремими вольєрами вже кілька місяців мешкають двоє смугастих «кошенят»-тигрів. Вони – з Київського зоопарку. Малята настільки звикли до нової домівки, що залюбки бавляться на оглядовому майданчику. Тварини не бояться морозів, тож тішать лучан навіть у холодну пору року.

А ще минулоріч до Луцька примандрували з Київського зоопарку валійські кози. Це одна з найдревніших європейських порід, яка має дуже цікавий окрас. Тваринки чорно-білі, але ці кольори на тулубі розділені прямою лінією: передня частина – чорна, задня – біла.

Ще один поселенець зоопарку – карликовий баранчик на кличку Шарик. Він прибув із Рівненщини. І кози, і баранчик живуть в обласному центрі Волині з вересня. У подарунок від полтавчан лучани отримали африканських страусів.

Новим мешканцем луцького зоокуточку в 2015-му стала верблюдиця Нара. Вона приїхала у компанії з гімалайською ведмедицею Аміною із зоопарку «Лімпопо» на перетримку (між зоопарками є така форма оренди для урізноманітнення колекції).

У листопаді до міста на постійне проживання із Черкас прибули пара діамантових фазанів, голуби-павичі та голуби-кінги. Окремо варто розповісти і про тварин та птахів, врятованих відвідувачами. Отож, це лелеки, білі лебеді, кам’яна куниця, норка, черепахи, шпорцеві жаби, канюк і боривітер.

Загалом же нині колекція мешканців Луцького зоопарку налічує 68 видів тварин та птахів, 20 із яких додалося за останні 2 роки.


1



1



1







1

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром