Благодійний фонд Юрія Гупала зловили на продажі гуманітарної допомоги у Луцьку

15 Червня 2022, 13:44
Гумдопомога на продаж 3226
Гумдопомога на продаж

Благодійний фонд Юрія Гупала «Віримо в Україну» зловили на продажі гуманітарної допомоги.

Про це пише ІА «Волинські новини».

Співробітники СБУ заблокували у Луцьку схему махінацій з гуманітарною допомогою. Відомо, що організація ввозила автомобілі на територію України під виглядом гуманітарної допомоги, а надалі автівки продавали  за готівку. 

Оперативники зафіксували продаж одного гуманітарного автомобіля за суму у понад 100 тисяч гривень Також представник фонду обіцяв продати карету швидкої допомоги, ввезеної в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Її вартість зловмисник оцінив у 12 тисяч доларів США.

Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) ККУ. Також йому обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

У Юрія Гупала намагались отримати коментарі, проте на дзвінки він не відповів. 

Юрій Гупало – депутат облради, призначений на посаду заступника голови Волинської ОДА в сфері гуманітарних питань, волонтерства та координації діяльності з податковою та митною службами на початку березня 2022 року. Також він є керівником обласного осередку партії «УДАР», має бізнес у сфері міжнародних перевезень. Він також є власником готельно-ресторанного комплексу та засновником волейбольного клубу «Олюртранс».

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром