Лесі Українки: друзі-музиканти зіграли лучанам «Черемшину»

03 Лютого 2016, 21:14
1996

Тріо музикантів на вулиці Лесі Українки влаштували вуличний концерт і виконали для перехожих народні пісні.

Роман, Ярослав та Дмитро товаришують уже впродовж багатьох років. Чоловіки мають музичну освіту і знають багато пісень. Два роки тому музиканти стали виходити на вулицю і тішити городян своєю грою. Кажуть, таким чином перейняли позитивний європейський досвід.

«На вулицях грають у Німеччині, у Польщі, віднедавна навіть у Києві. Це нормально. Музиканти виходять з консерваторій і практикуються у грі біля метро чи деінде», – каже Роман.
 

Найчастіше чоловіки виконують українські народні пісні. Улюбленими  вважають «Черемшину» та «Червону руту». Проте стверджують, що можуть виконати й білоруські та навіть грузинські народні пісні. Грають й авторські, не народні композиції. Серед інших жанрів найчастіше виконують ретро естраду 1970-их років.

Кажуть, що лучани ставляться до гри позитивно. Лише інколи просять грати тихіше, адже на вулицях нерідко проходять жінки з візками.

«Мовляв, ви дуже гарно граєте, але дітки сплять. Ми на хвилинку замовкаємо, а далі продовжуємо робити улюблену справу», – розповідає Роман.
 
Молодим виконавцям музиканти з досвідом радять Шевченкове «не цуратися свого»: виконувати більше українських пісень різноманітних напрямів та стилів.





 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром