Стрілецька: обіцяють зменшити висоту новобудови, щоб догодити сусідам

09 Липня 2015, 16:27
6056

Фірма «Турія», що зводить  на Стрілецькій 21 Б скандальну багатоповерхівку,  пропонує на третину зменшити поверховість будівлі, тобто зводити не шість поверхів, як було заплановано, а чотири,  і обіцяє облаштувати прибудинкову територію. 

Скандал, що розгорівся навколо забудови на Стрілецькій, триває вже кілька місяців. 
Ще навесні, як тільки лучани прилеглих до Стрілецької 21 Б будинків побачили будівництво у своєму дворі, відразу почали бити на сполох, звертатися у різні структури, щоб з`ясувати, чи все законно. 

Після тривалих і бурхливих перемовин забудовник показав всі документи, але мешканці  і досі не розуміють, де будуть розміщені всі необхідні об’єкти, де буде прибудинкова територія та чи їздитимуть мешканці майбутньої багатоповерхівки через їх двір, бо, мовляв, там і так нема де автівок поставити.

На попередній зустрічі мешканців, забудовника і міських чиновників скандал досяг свого апогею. В результаті ніхто нікого так і не почув, а проблема залишилася. 
Відповідним рішенням виконкому 8 липня вирішили продовжити призупинення будівництва до того моменту, поки проведуть експертизу, чи було дотримано всіх норм під час будівництва. Але, за словами забудовника, таку експертизу проводити чи замовляти не має права будь-хто, тому це рішення він вважає незаконним.

«Вперше чую про таке  рішення виконкому. Хто буде замовляти експертизу? Мешканці? У них такого права немає. Потрібно читати законодавство.  Замовляє і оплачує експертизу по проекту проектна організація», - запевняє представники «Турії» Іван Остапюк.

Чоловік розповідає, що одне із питань, яке хвилює мешканців, доїзд через їх двір, вони намагаються вирішити. Але наразі це в процесі розробки: 

«Щодо визначення доїзду по вулиці Яровиця, тобто від колії Львівської залізниці, була комісія. Ми вже звернулися до Львівської залізниці з тим, щоб демонтувати цю колію, оскільки вона не використовується, але поки ніяких дозволів на це нема. Питання лише вивчається», - каже забудовник.

В «Турії» пропонують зовсім інші варіанти, які, на їх думку, влаштують обидві сторони. Щоправда, вони є збитковими для забудовника. Але більше збитків принесе призупинення будівельних робіт. 

«Ми  пропонуємо  на третину зменшити поверховість (з 6 до 4 поверхів),  – здійснити облаштування прибудинкової території за власний рахунок. Але перед цим потрібно обговорити ці питання з громадою, а не влаштовувати балаган, як минулого разу.  В іншому випадку будемо звертатися до суду і в правоохоронні органи, оскільки громада порушує закон, забороняючи нам здійснювати підприємницьку діяльність», - резюмує чоловік.

Наразі планується ще одна тристороння зустріч у форматі забудовник- мешканці – влада. 

Аріна КРАПКА

 
Коментарі
10 Липня 2015, 00:46
Цікаво яким чином зменшення поверховості будівлі, покращить транспортну ситуацію, з якої власне й все заварилось ?!!
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024