У Луцьку гроші на армію збирав рівненський гурт «Ot Vinta»

11 Червня 2022, 14:00
Гурт «Ot Vinta» 1248
Гурт «Ot Vinta»

Гурт «Ot Vinta» з Рівного відіграв благодійних концерт в центрі Луцька, щоб зібрати грошей на підтримку Збройних сил України.

Виступ відбувся ввечері, 10 червня, на перетині вулиць Лесі Українки та Кривий Вал. Побували там і журналісти Район.Луцьк.

Влаштували концерт в рамках проєкту «Музична сцена», організованого волонтерським штабом гуманітарної допомоги «Ангар», що ще з початку війни допомагає українській армії.

Учасники гурту зуміли по-справжньому запалити аудиторію. Вони не лише співали самі, а й долучали до цього людей, активно взаємодіючи зі слухачами. Навколо артистів зібрався чималий натовп.

В коментарі журналістам лідер гурту Юрій Журавель зазначив, що це не єдиний благодійних концерт, в якому вони беруть учать.

«Таких заходів вистачає. Півтора тижні тому ми були в Миколаєві, грали для морської піхоти. В Конотопі влаштували концерт для нашої 14-ї бригади. Буває граємо і в бліндажах, і в окопах. Звісно, що ми за це не отримуємо ні копійки. Всі гроші йдуть на ЗСУ. Але ми розуміємо, що ми своєю роботою піднімаємо дух народу», – розповів музикант.

На запитання журналістів, що найперше буде робити після перемоги, Юрій Жеравель сказав: подорожувати.

«Всією великою родиною поїду за кордон відпочивати. Бо таке враження, що цей час розтягується на вічність. І цей відпочинок, насправді, дуже треба», – сказав артист.

Юрій Журавель
Юрій Журавель

Ot Vinta — рівненський гурт, один із лідерів української рокабілі-сцени, що почав свою історію ще в далекому 1993 році. У своїй творчості музиканти активно використовують український фолк і через це назвали жанр свого виконання «украбілі».

Юрій Журавель
Юрій Журавель

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром