Зеленський носить патріотичні футболки від луцької дизайнерки

08 Червня 2022, 15:06
Володимир Зеленський в футболці луцької дизайнерки 28228
Володимир Зеленський в футболці луцької дизайнерки

Президент України Володимир Зеленський з’явився на публіці у футболці, які створює команда дизайнерки з Луцька Катерини Ковальчук.

Журналісти Район.Луцьк. поспілкувалися з дівчиною і дізналися, як її одяг припав до душі гаранту.

«Базові футболки ми шиємо вже давно. Паралельно із шиттям одягу я додатково працюю стилістом. Коли я розбирала гардероб своїх клієнтів, то зрозуміла, що для ідеального образу їм не вистачає таких однотонних якісних футболок, які сформують базовий гардероб. 

Часто їх було дуже важко знайти, тому я прийняла рішення шити їх самотужки. А коли почалась війна, я вирішила відшивати футболки з патріотичною вишивкою. Я не хотіла вставляти на них всякі довгі фрази, тим більше нецензурні. Я люблю мінімалізм в одязі: чим простіше, тим краще і стильніше буде виглядати. Спочатку зародилась ідея зробити базові футболки з голубом миру та синьо-жовтим серцем. Така вишивка підходить більше для жінок. А для чоловіків ми вирішили шити футболки з гербом», – розповідає Катерина.  

Катерина Ковальчук
Катерина Ковальчук

Дівчина зізнається, що під час війни до неї, як і до більшості українців, прийшло розуміння того, що вона не знає, чого чекати від завтрішнього дня. Тож Катя щодня почала робити те, в чому раніше сумнівалася. Одного вечора вона вирішила написати видатним українським політикам з пропозицією подарувати їм свої футболки і на свій подив отримала позитивну відповідь. Щоправда, від кого саме, не зізнається. Каже лише, що ця людина не схотіла прийняти її футболку як подарунок, а зробила замовлення.

«Дві футболки – чорну та кольору хакі – я поклала в окремий пакунок і попросила, щоб їх, за можливості, передали президенту. Я декілька разів переробляла листівку, адресовану Зеленському. Зрештою написала: «Мужньому президенту сміливої країни». Я й вірила і не вірила, що моя посилка може дійти до нього. Але я дуже цього хотіла. Вже за кілька днів я побачила Володимира Олександровича в своїй футболці. Він одягнув її на сотий день війни. Згодом в моїй футболці виступив й інший політик. Я тоді була безмежно рада, плакала. Шкода тільки, що мій одяг з’явився на Зеленському ціною цієї війни і великих втрат», – розповідає дизайнерка.

Катерина Ковальчук за фахом юрист, але в 2015-му почала шити одяг. Каже, це їй дуже подобалося, попри те, що не має відповідної освіти. Починала дівчина з виготовлення мереживної білизни. Каже, що шила для себе і публікувала результат в інтернеті. А потім Каті почали надходити замовлення від людей. Так і з’явився бренд «KateLab». Через рік вона вже взяла на роботу швею, яка паралельно виготовляла різноманітний хатній одяг. Сьогодні, в дизайнерки є вже своя команда працівників. Зараз вони працюють над створенням речей «на вихід» .  

«І зараз відсотків 60 моїх клієнтів пишуть мені, що не хочуть купувати одяг масмаркету, а мають бажання підтримувати українське. Було навіть таке, що люди, які перебували за кордоном, купували мої футболки, а забирали вже, коли поверталися в Україну. Просто, щоб підтримати нашу економіку», - розповідає Катерина Ковальчук.

До слова, частину коштів від продажу патріотичних футболок дизайнерка перераховує на допомогу українській армії.

 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром