Стартував купальний сезон: на Луцьких пляжах перевіряли якість води

08 Червня 2022, 09:16
Водойма у Луцьку 1493
Водойма у Луцьку

У Луцьку на двох пляжах перевірили якість води.

Про це пише Суспільне.

«На двох пляжах Луцька, де раніше міська рада дозволила відпочинок, перевірили якість води на відповідність гігієнічним нормам», – розповіла  завідувачка відділення обласного центру контролю та профілактики хвороб Оксана Колобкова.

Йдеться про пляж у Центральному парку і на Теремнівських ставках.

Зі слів фахівчині, порушень норм у зразках води, які на пляжах відібрали 25 травня, не виявили. 

«Водичка в епідеміологічному плані безпечна, тобто купатися можна», – зазначила Оксана Колобкова.

Купальний сезон у Луцьку стартував 1 червня, зі слів завідувачка відділення обласного центру контролю та профілактики хвороб, власники пляжів до кінця сезону зобов'язані ще двічі досліджувати якість води.

Як розповів один з працівників рятувального посту Ярослав Ковець, в будні дні на пляжі – не людно, хоч вода вже прогрілася до 24 градусів.

«На вихідних та під час свят тут людей дуже багато може бути. Погода дозволяє купатися», – розповів рятувальник. З його слів, крім нього на пляжі чергують ще двоє людей. На посту є аптечка, рятувальні круги, лодка та усе необхідне спорядження.

Як розповіла Оксана Колобкова, фахівці центру контролю та профілактики хвороб також дослідили зразки з річок Турія, Прип'ять, Стир та ще з п'яти озер. Усі показники відповідають гігієнічним нормам.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024