Лучани, які не мають лічильників на воду, платять більше

22 Квітня 2015, 12:00
4476 Джерело: vidomosti-ua.com

Мешканці міста, які встановили у своїх оселях лічильники на воду, платять менше, ніж ті, що цього не зробили.

Це підтвердив Директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук, розповідаючи про фінансово-господарську діяльність підприємства за 2014 рік.

За словами керівника комунального підприємства, лучани стали більше економити воду. «Люди встановлюють лічильники, і вода вже не біжить з  крану даремно. Через це теж впали доходи підприємства», - зазначив Іван Корчук.Окрім цього директор «Луцьководоканалу» зазначив, що на рівень споживання води жителями міста впливає і «Луцьктепло», яке влітку відключає гарячу воду.

За підсумками фінансово-господарської діяльності 2014-го року, КП «Луцькводоканал» має один з найгірших показників серед інших комунальних підприємств міста щодо виконання плану з доходів. Недоотримання становить 4 мільйони 720 тисяч гривень.  

Директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук зазначив, що дефіцит доходів, передбачених планом на 2014 рік, в основному зумовлений різницею в тарифах, адже вартість води у місті вдалося підвищити лише в липні, а до того підприємство недоотримувало заплановані кошти. Менше грошей від населення отримають і цього року, оскільки процес встановлення лічильників продовжується. І хоча для підприємства це зменшення доходів – для лучан навпаки заощадження. А КП «Луцькводоканал» залишається сподіватися на державну субвенцію на покриття різниці у тарифах аби не закінчити рік у мінусах.

26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024