Розтягнулося на всю стіну галереї: у Луцьку діти-переселенці намалювали спільне панно

06 Червня 2022, 22:08
Панно, намальоване переселенцями 1553
Панно, намальоване переселенцями

В обласному центрі Волині діти, що врятувалися від війни, разом з юними лучанами намалювали спільне панно під назвою «Повернення додому».

Нині воно є одним із експонатів виставки малюнків «Світ без війни», яку 1 червня відкрили в арт-галереї «Луцьк». Там журналістам Район. Луцьк розповіли, що у створенні колективної картини взяли участь дев'ятеро внутрішньо переміщених осіб, що проходили курс арт-терапії, а також четверо вихованців Луцької художньої школи. 

Панно розгорнулося практично на всю стіну виставкової зали. На ньому дивним чином помістилися будинки, люди, птахи, котики і навіть янголи. 

На відкритті виставки начальниця департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів зазначила, шо українські діти як ніхто заслуговують на підтримку.

«Бажаю, щоб діти завжди були захищені, щасливі, а над їхніми головами було тільки чисте та мирне небо», – сказала посадовиця.

 

Загалом на виставці представлено 58 малюнків, які створили юні митці з Харкова, Києва, Сум, Донецької та Чернігівської областей. Поміж них можна знайти і роботи лучан. 

Виставку «Світ без війни» можна буде подивитися в арт- галереї «Луцьк» до кінця червня.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром