Театральний майдан: лучани згадали Скрябіна обнімаючись

03 Лютого 2016, 14:17
2717

Молоді луцькі виконавці разом із перехожими городянами вшанували річницю смерті відомого українського шоумена та співака Кузьми Скрябіна.

Захід відбувся у вівторок, 2 лютого, на Театральному майдані міста.

Організували вечір місцеві шанувальники творчості Кузьми із фан-клубу «Модна країна» та міський Палац культури. Ведучим концерту став Володимир Матіюк. Він неодноразово називав дійство святом. За його  словами,скрізь, де з'являвся Кузьма, ставало справді святково.

«Ми багато разів працювали з Кузьмою на закритих вечірках і концертах. Скрізь, де він з’являвся, було реальне свято. Немає значення, чи в залі 20 людей, чи 15 тисяч на вулиці. Усі підспівували, танцювали та веселились, слухали анекдоти і просто кайфували. Тому Кузьміч особисто для мене ‒ це людина, яка робила справжнє свято... і як би сумно не було, таким він і залишиться», ‒ сказав ведучий.

 Координатор дійства, Богдана Колб, переконана, що співак як ніхто заслуговує, щоб його пам'ятали.

«Вчорашній день був справді трагічним і ми хотіли зібратися з цілим містом, притулитися один до одного, як говорив Андрій, і не бути самотніми. Цим, заходом ми хотіли донести всю нашу любов, всю нашу подяку за все те, що він зробив», ‒ каже дівчина.

Ділилися власним баченням творчості загиблого виконавця шість молодих виконавців. Першим на сцену вийшов музикант Йорік Новеренд. Він виконав декілька ранніх  пісень Скрябіна, серед яких «Годинник» та «Відстань». Гурт  «Награш Бенд» зачарував публіку композиціями «Мовчати», « Спи собі сама» та «Місця щасливих людей».

Випускники луцької рок-школи Віктор Олексюк, Максим Тимейчук та Артем Степанюк заспівали «Маршрутку» та «Добряк». Гурт «Коло» виконав «Пусти мене», «Сам собі країна», «Танець пінгвіна»,  «Говорили і Курили».  Роман Ковальчук нагадав «Лист до друга», « Кинули», Старі фотографії». Завершив виступи виконавців Влад Синитич, який заспівав пісню «Кольорова». До слова, хлопець зголосився виступати безпосередньо на концерті.

У перерві між композиціями організатори вмикали відео про Скрябіна, його інтерв’ю та звернення до громади. Закінчити вечір вони вирішили записом пісні «Мам», яку виконував сам Андрій Кузьменко. Коли ввімкнули відео, усі присутні на площі разом почали співати пісню. Лучани плачучи обіймалися та запустили у небо декілька небесних ліхтариків. 

Фото Сергія Назарука






















Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром