У Луцьку студент з Херсонщини знайшов роботу завдяки своєму оголошенню біля під'їзду

02 Червня 2022, 13:13
У Луцьку студент з Херсонщини знайшов роботу завдяки своєму оголошенню біля під'їзду 1196
У Луцьку студент з Херсонщини знайшов роботу завдяки своєму оголошенню біля під'їзду

Днями на дошці оголошень біля багатоповерхівки на Чернишевського, 114, у Луцьку з'явилася об'ява про пошук роботи від 18-річного хлопця з Херсонщини. 

Студент просив допомоги з пошуком роботи. Суспільному автор звернення розповів: хоче працювати, щоб допомогти мамі та сестрі, разом з якими вирвався з окупації.

Дмитро Михальчевський разом із мамою та восьмирічною сестрою приїхав з окупованої території Херсонщини на початку травня. Зараз навчається дистанційно.

За декілька днів після оголошення на під'їзді хлопець отримав з десяток пропозицій.

«Двічі вантажником кликали. Був один дзвінок – пасти кіз. Зарплата була чотири тисячі гривень в місяць, але я відмовився. Для мене дуже мала заробітна платня, не вистачить», – розповів Дмитро Михальчевський. 

Зрештою, студент зупинився на пропозиції від одного із луцьких заводів. Стажуватися почне з 2 червня.

Ідея розмістити таке оголошення біля під’їзду, де винаймають житло, виникла у мами Дмитра – Тетяни. Жінка розповіла, що за фахом вона – провізор, і вже знайшла роботу в одній з луцьких аптек. Хотіла також допомогти сину, який взяв собі за мету забезпечити рідних.

«До цього ми зверталися через інтернет онлайн-оголошення. Були пропозиції, ми навіть два рази потрапляли на шахраїв», – зазначила мама студента.

Як розповів керівник обласного центру зайнятості Роман Романюк, з введенням воєнного стану на Волині працевлаштувалися 180 переселенців. Досі перебувають на обліку 800 внутрішньо переміщених українців.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром