У Луцьку відбувся благодійний забіг на підтримку української армії

28 Травня 2022, 18:06
Благодійний забіг «Захистимо свій кордон» 2533
Благодійний забіг «Захистимо свій кордон»

У Луцьку відбувся благодійний забіг під назвою «Захистимо свій кордон», в якому взяли участь зокрема юні бігуни, професійні спортсмени та прикордонники.

Дійство стартувало 28 травня об 11:00 в парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Там побувала і журналістка Район.Луцьк.

Організували марафон луцькі прикордонники спільно з дитячим спортивним клубом «Кордон» за підтримки Департаменту молоді та спорту Луцької міської ради.

Долучилися до заходу також Школа вищої спортивної майстерності, Федерація дзюдо Волині, Спортивний клуб «Воїн», Федерації патріотичного виховання молоді міста Луцька та багато інших спортивних клубів, працівники різних силових структур, а також професійні спортсмени.

Голова дитячого спортивного клубу «Кордон» Богдан Мандрикін зазначив, що марафонці поділилися на групи та долали дистанції в 5, 3 та 1 кілометр. 

«Кожну колону марафонців супроводжували професійні спортсмени: учасники олімпіад, чемпіонатів світу, чемпіонатів та кубків Європи з різних видів спорту. Думаю, це велика мотивація для дітей. Не кожен день вони мають можливість побігати з такими профі», – зазначив Богдан.

Богдан Мандрикін
Богдан Мандрикін

Він також додав, що подібні забіги  вони раніше приурочували до Дня захисту дітей, який українці відзначають 1 червня. Марафон з благодійною метою організували вперше.

Розпочався забіг урочисто. Керівники міста та області сказали вступне слово, а спортсмени провели з учасниками забігу розминку.

На заході відбувався збір коштів. Також присутні мали можливість придбати сувенірну продукцію. Ці кошти передадуть українській армії, а саме – військовій частині № 9971.

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром