Збитки операторів ГРМ від російської агресії оцінюють в майже 10 мільярдів гривень, – Волиньгаз

27 Травня 2022, 18:00
Волиньгаз Реклама 1064
Волиньгаз

За три місяці війни розмір збитків від пошкодження критичної інфраструктури через дії російських загарбників сягнув 9,9 мільярда гривень. За цей час відновили газопостачання для 390 тисяч українських родин.

Про це інформує пресслужба «Волиньгазу».

З початку російського вторгнення маємо випадки цілеспрямованого знищення об’єктів критичної інфраструктури російськими загарбниками: знищили 5 тисяч кілометрів газорозподільних мереж, розтрощили 311 одиниць високотехнологічного сучасного автотранспорту та зруйнували 6 тисяч квадратних метрів будівель.

Для встановлення місць пошкодження газопроводів газовики використовують сучасні витокошукачі Esders, Variotec, а також мобільні лабораторії з французьким обладнанням Gazomat.


«Завдяки самовідданості та професійності працівників, зараз швидко відновлюють пошкоджену критичну інфраструктуру. В портфелі РГК налічується 130 прямих договорів зі світовими та європейськими виробниками газового обладнання та устаткування, що дозволяє швидко забезпечувати їх доставку, – говорить Олексій Тютюнник, операційний директор РГК. –  Зараз виробничі потужності RGC Production переорієнтувались на потреби відновлення газопостачання в деокупованих областях».

Через бойові дії відключили та пошкодили 1 074 газорозподільних та 2 739 шафових газорегулюючих пунктів. Фахівці операторів газорозподільної мережі (ГРМ) відновили роботу 390 газорозподільних та 929 шафових пунктів.

Швидке відновлення газового обладнання відбувається завдяки власному виробництву RGC Production та мережі логістичних центрів РГК, які оперативно отримують комплектуючі від постачальників з Європи.

Впродовж травня – червня заводи у Вінниці, Дніпрі та Львові відвантажать 217 одиниць ШГРП, які будуть направлені до Київської, Чернігівської, Миколаївської, Харківської та інших областей.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024