У Луцьку третій місяць працює інтеграційна кімната для дітей переселенців

27 Травня 2022, 16:45
Садочок для дітей 1428
Садочок для дітей

У Луцьку третій місяць працює інтеграційна кімната для дітей переселенців.

Про це пише Суспільне.

«Це садочок, де на короткий термін – годину чи більше, можна залишити дитину, поки батьки вирішують справи, пов’язані із вимушеним переїздом», – розповіла  начальниця управління Луцької міськради Ліна Галан.

В інтеграційній кімнаті приймають дошкільнят і школярів віком від півтора до десяти років.

Найчастіше, — каже Ліна Галан, — дітей залишають на годину чи кілька годин: «в нашому центрі взаємопідтримки внутрішньо переміщених людей були досить великі черги. Ми розуміли, що у цих чергах стресують діти. Їм не комфортно, батькам важко. Вирішили відкрити інтерактивну кімнату».

Дніпрянка Олена Олейнікова тимчасово живе у Луцьку. Свою дворічну донечку Злату не вперше приводить до інтеграційної кімнати. Каже: дитині тут подобається, вона не хоче йти додому.

Поки донька грається мама йде до пункту видачі гуманітарної допомоги. Тут шукає одяг для себе, доньки та бабусі. Тим часом Злату та інших дітей бавлять педагоги. По черзі працюють вихователі та практичні психологи із дитсадків Луцької тергромади, — розказує психологиня Людмила Ковальчук.

Кількість вихованців в інтеграційній кімнаті щодня різна — від кількох малюків і до тридцяти, – говорить начальниця управління Луцької міськради Ліна Галан.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024