На Волині санлікарі моніторять стан вакцинації переселенців

27 Травня 2022, 16:47
На Волині санлікарі моніторять стан вакцинації переселенців 1006
На Волині санлікарі моніторять стан вакцинації переселенців

Фахівці структурних підрозділів ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» відвідали місця проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО).  

Основна мета цих візитів – запобігання поширенню інфекційних захворювань та роз’яснення щодо важливості імунопрофілактики, особливо в умовах війни, повідомляє сайт установи. 

На цю тему з переселенцями і медперсоналом спілкувалися, зокрема, лікарі-епідеміологи Нововолинського і Горохівського відділень.

Фахівці Луцького районного відділу побували з моніторинговими візитами в готелях «Світязь» та «Профспілковий», гуртожитках ПТУ ЛНТУ, Луцького ВПУ, педколеджу, фахового коледжу культури і мистецтв ім.І.Стравінського, Волинського медичного інституту. 

Разом зі спеціалістами департаменту освіти Луцької міськради відвідали правознавчий ліцей та гуртожиток Луцького центру ПТО. З медперсоналом закладів обговорили питання розподілу мешканців за віковими групами, вивчення їх імунного статусу. Під час бесід із людьми наголосили на необхідності проведення рутинної імунізації та вакцинації проти COVID-19.

Під час моніторингового візиту в селище Колки працівники Маневицького відділення ознайомилися з умовами проживання ВПО, зробили профілактичну дезінфекцію, відібрали зразки води для лабораторних досліджень. 

Окрім того,  провели бесіди з переселенцями щодо дотримання санітарно-гігієнічних вимог,  профілактики інфекційних захворювань, зокрема, хвороби Лайма, а також  необхідності вакцинуватися дітям і дорослим, згідно з національним календарем щеплень.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024