З 1 вересня почнуть працювати лише школи з бомбосховищами: скільки таких у Луцьку

26 Травня 2022, 18:31
Ілюстративне фото 5154
Ілюстративне фото

Заступник міністра освіти Андрій Вітренко у телемарафоні «Єдині новини» заявив, що з 1 вересня в Україні офлайн почнуть працювати лише ті школи, що забезпечені бомбосховищами.

«Наразі Міністерство освіти проводить аудит шкіл щодо питання, чи є в них бомбосховища та відповідні засоби, щоб забезпечити безпеку дітей та педагогічних працівників», – зазначив замміністра.

Про те, скільки шкіл з бомбосховищами в Луцьку, журналісти Район.Луцьк поцікавилися в начальника Департаменту освіти Луцької міської ради Віталія Бондаря.

«В закладах загальної середньої освіти Луцької громади є шість протирадіаційних укриттів. Решта – це просто звичайні підвальні приміщення для тимчасового перебування. З початку повномасштабного вторгнення росії, всі шкільні бомбосховища були відкриті для того, щоб громадськість мікрорайону мала можливість укритися», – каже головний освітянин Луцька.

Він додає, що наразі вказівок чи рекомендацій, яким саме має бути укриття чи бомбосховище в навчальному закладі від Міністерства освіти та науки освітяни не отримували. Тому, поки що невідомо, чи відповідають укриття луцьких шкіл нормам для офлайн навчання. Та й загадувати наперед, каже, в сьогоднішніх реаліях важко.

 «Поки що, ніяких конкретних вказівок з цього приводу від вищого керівництва ми не отримували. Ми будемо бачити по безпековій ситуації: чи буде продовжений воєнний стан, буде воєнна ситуація в державі. Сказати щось точніше можна буде десь в середині серпня», – розповідає Віталій Бондар.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром