У навчальні заклади Луцької громади постачали «молочку», яка не відповідала вимогам тендерної закупівлі

25 Травня 2022, 18:04
Фото ілюстративне 1125
Фото ілюстративне

Департамент освіти Луцької міської ради припинив постачання молочних продуктів у навчальні заклади Луцької громади через їхню невідповідність тендерній закупівлі.

За результатом проведеного тендеру на закупівлю молочних продуктів у заклади освіти Луцької міської територіальної громади, переможцем визнали приватне підприємство «Любодар». Договори на поставку масла вершкового не нижче 72,5 % жирності ТМ «Здоровий світ», а також молока, кефіру і сметани, із ним уклали 26 січня. Про це інформує Луцька міська рада. 

 

У своїй тендерній пропозиції підприємство надало підтверджувальні документи (сертифікати, протоколи якості, декларацію виробника) щодо постачання молочної продукції виробництва ТОВ «Деражнянський молочний завод», а також поінформувало, що поставка здійснюватиметься спеціалізованим транспортом виробника.

Однак, 7 лютого цього року ПП «Любодар» без повідомлення доставив у навчальні заклади громади масло ТОВ «Андрушівський маслосирзавод». А лише 11 лютого, тобто через чотири дні, надійшли листи до Департаменту освіти про зміну виробника без підтверджувальних документів щодо якості молочної продукції та умов доставки.

А 14 лютого у заклади дошкільної освіти доставили молочну продукцію виробництва ТОВ «Радивилівмолоко» і ТОВ «Андрушівський маслосирзавод». Зміни виробника знову не були погоджені.

Відтак Департамент освіти, реагуючи на цю ситуацію, направив численні листи-претензії. Проводились й переговори з директором ПП «Любодар» Віктором Ковальчуком щодо неприпустимості таких дій, про недопущення поставки товару іншого виробника.

Наголошували, що оплата за поставлену продукцію не буде проведена. Натомість вищезазначене підприємство звернулося до суду про стягнення коштів з Департаменту освіти за поставлений товар, який не відповідав вимогам.

У свою чергу, за зверненням Департаменту освіти, Луцька окружна прокуратура подала позов до суду щодо стягнення коштів за численні порушення ПП «Любодар» умов договорів та припинення їх дії.

Також у судовому порядку вирішується питання щодо не проведення оплати за надану молочну продукцію у заклади освіти громади, яка не відповідає умовам договору.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром